Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

Празник Силаска Светог Духа на Апостоле Тројичиндан, и слава храма, свечано је и молитвено прослављен у храму Пресвете Тројице у Враки код Скадра у недељу 23. јуна 2024. године.
Са благословима Његовог Блаженства Архиепископа тиранског и цијеле Албаније г. Анастасија Јанулатоса и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и архиепископа цетињског г. Јоаникија, литургију је служио јереј Владимир Милуновић парох пиперски.Литургији су присуствовали вјерни народ из Враке, Скадра, Црне Горе,  Београда, као и представници Удружења Срба и Црногораца у Скадру  “Морача – Розафа” из Скадра предвођени предсједником г. Павлом Брајовићем и представницима Православног Друштва “Свети Јован Владимир”,  као и вјерни из парохије пиперске и Пиперског омладинског збора “Свети Стефан Пиперски” из Пипера, које је предводио о. Владимир Милуновић. После причешћа вјерног народа, пререзан је и освештан славски колач а онда се сабранима обратио јереј Владимир Милуновић.
Потом је све присутне поздравио Александар Вујовић, професор Цетињске богословије и уредник Катихетског програма Радио Светигоре, који је пренио поздраве од Високопрештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија. У име домаћина све је поздравио предсједник Удружења “Морача -Розафа” г. Павле Брајовић Јакоја.
Скадарско светотројично сабрање у име Пресвете Тројице, Бога љубави, и ове године показало је заједништво и јединство свих, сабраних са свих страна.
Александар Вујовић,
професор Цетињске богословије
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ИЗ БИЈЕЛЕ: Гдје год је наш народ одлазио подизао је храмове, како прије 1000 година тако и данас!

БЕЗ КОМПРОМИСА: Црногорци су Срби, Рашка, а не Санџак!

ИМА НАДЕ: Идејом о подизању споменика Дражи, Александар Шапић ради посао историчара!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

Docek-patrijarha-Porfirija-u-Bijeloj-Porfirije-besjeda-septembar-2024-800x600

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

dusko1

ЗАМЈЕНА ДПС ТЕЗА: Чувар црних кутија бившег режима опет би да влада, no pasaran!

srpski-kamioni

ДА И АМЕРИКАНЦИ ВИДЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: На улицама Њујорка камиони који приказују злочине према Србима на Косову!