Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БУЂЕЊЕ КРИТИЧАРА ЉЕВИЧАРА: Нова влада десничарска, национално опасно за грађанску (читај: антисрпску) ЦГ!

Овакав састав реконструисане Владе има све претпоставке да покуша етнофедерализацију Црне Горе, поручује Срђан Перић из покрета Преокрет.

Он сматра да је, идеолошки гледано, ријеч о Влади која је десно.

Истиче да дио владајуће коалиције не крије своју профилацију „ка националном моменту као за њих политички најзначајнијем“.

Оба њена дијела су имплиците или екпслиците на десним поставкама. По страни што неријетко говоре другачије – они се залажу за свемоћ тржишта. Може ту да завара компонента популизма којој су склони, али економски гледано они већ најављују мјере које би креирали за ‘велике играче’ – посебно у дијелу располагања државном имовином, казао је он за београдски Данас.

Нова српска демократија и Бошњачка странка, сматра он, „имају сличне принципе дјеловања, односно идеолошки им је национална компонента примарна колико год били различити у идентитетском и националном предзнаку“. Перић не одбацује могућност и стратешке сарадње ова два субјекта како би, каже, остварили своје партијске интересе – које би онда покушали представити као опште.

Тенденције које вуку ка етнофедерализацији, појашњава Перић, су веома неповољне по Црну Гору, односно “по очување њеног грађанског концепта који њој даје заправо и функционалну виталност – јер држава у којој сваки грађанин има једнак приступ држави интегрише грађане и снажи свој потенцијал”.

Када је ријеч о обиму и структури Владе, Перић сматра да ће та габаритност бити у обрнутој пропорцији са њеном ефикасношћу.

-О томе да ће у својим намјерама ово бити Влада пуне партитократије и партијског ухљебљивања, мислим да је то свима јасно и да на то не треба посебно трошити ријечи у објавшњавању, већ се треба борити да се они онемогуће у тим партитократским намјерама у којима на крају једемо сопствену супстанцу – како економску тако и друштвену, закључује Перић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!