Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да Алија Изетбеговић није никакав “миротворац”, како га желе представити у Федерацији БиХ /ФБиХ/, већ ратни злочинац и изазивач рата у БиХ.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС

Божица Живковић РајилићФото: РТРС

– Против Изетбеговића је вођена истрага и била припремљена оптужница Хашког трибунала због ратних злочина почињених током рата над Србима – рекла је Рајилићева Срни.

Она је подсјетила да је била један од припреманих свједока против Алије Изетбеговића, који је, нажалост, умро прије подизања оптужнице.

Изетбеговић је у сваком смислу ријечи кроз свој рад носио у себи идеју фашизма од `Исламске декларације`, због које је био у затвору за вријеме бивше Југославије, дружења са муџахединима и Осамом бин Ладеном и изазивања рата у БиХ, гдје је, како је рекао, жртвовао мир за независност – истакла је Рајилићева.

Према њеним ријечима, муџахедини су на позив Изетбеговића дошли и убијали Србе у БиХ на најмонструозније начине, одсијецањем глава српских војника и цивила на Озрену.

Рајилићева је закључила да се никако не смије прихватити наратив из ФБиХ по коме је Изетбеговић “миротворац” и да се томе морају супротставити политичари из Републике Српске на нивоу БиХ и невладине организације, који свакодневно треба да указују на ратне злочине над Србима и све што је радио Алија Изетбеговић.

Бројни бошњачки представници власти из ФБиХ најоштрије су критиковали Кристијана Шмита, који је рекао да је неопходно направити заједнички курикулум у образовању, те да су у уџбеницима “неприхватљиве фотографије” некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића и муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића.

Из ОХР-а су потом јуче, појашњавајући Шмитову изјаву, саопштили да је Алија Изетбеговић “био кључна личност у постизању мира и Дејтонског споразума, те је својим дјеловањем спасио многе животе”.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!