Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АУТО(Р) НА КОРЗУ: Родољуб Ћорић – жеља за тишином!

На петој вечери Фестивала “Ауто(р) на корзу” представљено је поетско стваралаштво , књижевника Родољуба Ћорића. О поезији господина Ћорића, говорио је књижевник Мирко Ракочевић.

Медијатор програма је била, књижевница Милица Бакрач.

На моја сјећања не пада патина али пада сјета за дивним временом заноса, чедног и наивног погледа на људе, свијет. Само је љубав према природи нетакнута, према мојој планини тачније. Она је непромјенљива и представља константу. Ту се укрштају све космичке силе са мојим давним сновима и садашњим још увијек живим заносима. Није тајна и нескривено кажем –сањар сам. Не могу изаћи из те магичне кутије дјечачких снова који ме држе изнад тла. Левитирам над материјом, над интересом и заразним капиталом. Сан дјечака чије су очи и онај сјај у њима и даље невини. Чисти и довољно јаки да проспу љубав читавом планетом… Врхови десне стране Тариног кањона су врхови Прошћенских планина, моји врхови, моје дјетињство, снови и тај узвишени и горди лет орла. Слободне небеске крстарице. Поезија је љубав! А љубав треба разумјети, неријетко као и поезију. Само се деси, осјетите је! Раскомада вас и саставља у тренуцима и читавог живота! Желим бити само свој и слободан! То је врх Олимпа, врх свега. Мјесто малих божанстава. Формирам себе наново, из новог фетуса, духовног и стваралачког. Пјесникова Долина и потпуно другачији начин живота су ме излијечили. Био сам болестан. Оболио од вируса власти, од лоших људи и исто таквих мисли, жеља за истошћу; да се стопим у исту безличну масу која кличе вођи и гиљотинира га када се обурда и подиже нове господаре које чека иста таква судбина када се оклизну на истој оној степеници која их је некада подигла левел више… Тек сада сам спреман за мога ,,Сина планине”(роман) за закључење приче о усамљенику који воли људе и баш због те љубави је постао одметником. За мјесец, два изаћи ће моја нова збирка ,, Дан када сам постао бољи човјек” у издању Штампара Макарија и Ободског слова. Она ће вјерујем бити мој коначни искорак у антологијску поезију, прави и јаки темељ мог стваралачког здања.

Зрелост и искуство су избрусили све моје жеље које су стале у само једну – жељу за тишином! У њој другујем са својим привиђењима, творим нове стихове и приче …, изјавио је Родољуб Ћорић

На Тргу слободе, 14. 8.2024. у 20 часова публици ће се представити књижевник, Бранислав Зубовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАДА ВЕЋ НАПАДАЈУ МИТРОПОЛИОТА АМФИЛОХИЈА, ДА ЗНАМО ШТА ЈЕ ГОВОРИО ВЛАДИКА: “Враћање виду дјетињем” и стипендија Блажа Јовановића (1)!

ДПС-ОВ ДНЕВНИК СТИДА: Деценијама у Подгорици запошљавали своје присталице, Срба није било ни на пушкомет, данас бране своје службенике од наводног реваншизма!

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР ПИСАО МИЛОРАДУ ДОДИКУ: Подршка градњи споменика краљу Петру Првом у Бања Луци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!

de-gol-i-draza

СРБИЈА У ВИХОРУ ДРУГ0Г СВЈЕТСКОГ РАТА (ФИЛМ): Генерал Михаиловић у борби за српску страну у мрежи политичких интрига!

ambasada

ВЈЕЖБА У АМЕРИЧКОЈ АМБАСАДИ: НАТО полигон у центру Подгорице!

branimir

СЈУТРА У ДАНИЛОВГРАДУ: Вече посвећено Бранимиру Шћепановићу!