Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Србин сам и градим боље односе са Србијом и Српском!

Предсједник Скупштине Андрија Мандић гост је вечерашње емисије Слободна зона са Драженом Живковићем на Првој телевзији и том приликом је коментарисао иницијативу за његову смјену од стране ДПС-а.

Конкретно се дотакао Бошњачке странке и казао да Бошњаци подржавају његову смјену, док са друге стране он подржава њихов улазак у Владу.

Мислим да ДПС врши притисак на Бошњачку странку која се и прикључила овој иницијативу. Као политичар кажем да имам довољно ширине. И даље мислим да Бошњачка странка треба да буде дио реконструисане Владе. Ми треба да имамо што ширу подршку Влади која води унутрашњу и спољну политику земље. Да имамо довољно мандата у Парламенту за гласање по појединим актима, казао је Мандић.

Додаје и да се након избора залагао заједно са Миланом Кнежевићем да све партије побједнице 30. августа буду дио Владе, а што би чинило неких 60% Парламента.

Могли смо имати двије трећине, доносити све одлуке. Нас ће чекати измјена Устава, а што су имале све државе које су се прикључивале ЕУ. Задовољан сам што сам као предсјендик Парламента имао комуникацију са свим странкама побједницама 30. августа. И Горан Даниловић је побједник избора 30. августа. И УРА Дритана Абазовића је побједница 30. августа. Двије госпође из ПЕС-а које су сада самосталне су такође побједнице 30. августа. Такође имамо и Бошњачку странку која је исказала преднсот, иако врше негативну кампању, али њихово бирачко тијело жели да буде у Влади, казао је Мандић.

„Некако имам осјећај да ДПС просто негдје тражи своју политику. Умјесто магистрале гдје треба да покажу свој програм, региструјем како се баве темама које су у супротности са оним ставовима о којима нон стоп говоре када су са представницима западне заједнице. Када слушате и пратите видите да је то у директном сучељавању“, казао је Мандић говорећи о иницијативи за његову смјену.

Најавио је да ће у понедјељак говорити на Колегијуму предсједника Скупштине о овој теми. Говорећи о предсједнику РС Милораду Додику, Мандић тврди да су њега бирали грађани БиХ.

-Ако могу да сарађују бошњачке и хрватске странке и да заједно са Додиком врше власт у Сарајеву, не видим чему оволико повика, казао је Мандић.

Предсједник Скупштине тврди да је бивша власт константно говорила да је Мандић био брана европским интеграцијама Црне Горе а да сада видимо потпуно супротно.

Ја промовишем мир, а сада када смо у позицији, треба позвати и њих да радимо заједно. Имали смо један избор гдје је читав Парламент гласао. Треба пронаћи конструктивност, и они који воде рачуна о томе да ли да нас приме у своје друштво или не, да им кажемо да имамо много бољу ситуацију него што је то било прије, подвукао је Мандић.

Додаје да је он Србин, српски политичар из Црне Горе, те да може бити ефикаснији у разговорима са Србијом и Републиком Српском, исто као што то могу урадити и албански и бошњачки политичари. Додаје и да власт функционише на сваком нивоу.

Свуда се систем подиже, људи добијају прилику. Људи са новом енергијом покрећу ствари, а не чекају да их неко назове телефоном и да каже да ће радити ово или оно. Та слобода у управљању код младих људи је будућност, казао је Мандић.

Додаје да је у констатној комуникацији са премијером Милојком Спајићем, нарочито око реконструкције Владе и тврди да би ЗБЦГ унијела нову енергију у Владу.

Када говори о проблему у безбједносном сектору, конкретно око позиције директора полиције, Мандић тврди да сви министри требају да дају свој допринос.

Морамо имати тако постављен безбједносни сектор да може да одговори свим задацима. Неко би са стране могао да каже да је то требало да припадне нама. Када се неприродно унесе сумњичење, онда дође до проблема, казао је Мандић.

Додао је да има одличну комуникацију и са Милатовићем и са Спајићем.

Милатовић је добио највећи број гласова у историји, а што је резултат помоћи и других кандидата како би се побиједио онај који је 30 година владао Црном Гором. Премијер Спајић, сви знамо, био је најпопуларнији политичар, његове идеје су данас обиљежиле политику Владе… Много талента је показао, али је политика вјештина која подразумијева и искуство. Односи међу људима морају да се граде и по систему повјерења али и по систему трпљења. Нема мјеста да унесете ни промил сујете, нисте то ви приватно, већ представљате неке грађане, казао је Мандић.

Коментарисао је сопствени разлаз са Гораном Даниловићем и казао да су се разишли без иједне ружне ријечи.

извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

равна4

СРБИ ПОМЕНИТЕ У МОЛИТВАМА: На данашњи дан 1893. године рођен Дража Михаиловић, вођа Трећег српског устанка и први герилац у поробљеној Европи!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

беране

ВЕЧЕРАС У БЕРАНАМА: Вече српских пјесника!

Gornje-Zaostro-Krug-17

ПОЗИВ ЗА ОБНОВУ ЦРКВЕ ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПАРАСКЕВЕ У ГОРЊЕМ ЗАОСТРУ: Храм посвећен борцима краљевске војске у Другом свјетском рату!

Milo-Djukanovic-1478

КРВНА ОСВЕТА: Тужилаштво слушало Мила, предузеће и остале мјере!