Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Да имамо министре гласали би против усвајања Резолуције о Сребреници, нећемо дозволити повратак ДПС-а, предложићемо Резолуцију о Јасеновцу!

Предсједник Скупштине Андрија Мандић казао је да, у случају да је коалиција ЗБЦГ у Влади, не би подржала Резолуцију о Сребреници.

Ми нисмо у Влади. У Влади сједе министри и они гласају. Влада ће донијети одлуку онако како процијени. Они треба да донесу одлуку а знајући да ЗБЦГ не подржава ту одлуку. То смо сто пута саопштили, казао је Мандић.

Предсједник Скупштине је казао да зна да у Влади сједе представници албанског народа, а да их подржавају и Бошњаци и казао да смо сви различити.

-Налазимо заједнички вектор. А то је да не треба дозволити ДПС-у да се врати на власт. Такви поразни резултати те политике, посебно у области организованог криминала и корупције су важнији да би се Црна Гора излијечила. Влада ће водити унутрашњу и спољну политику, Влада ће сјутра донијети одлуку. Очекујемо од колега из СНП-а да буду против. Да смо у Влади, наши министри би били против. Али ми сада да срушимо власт како би ви дошли? Мислим да наш народ од нас то не тражи, казао је Мандић.

Он је казао да жели да српски језик буде службени, да тробојка буде народна застава а да Црна Гора не треба да буде држава само једних. Поновио је да Спајић зна да су против гласања Црне Горе за Резолуцију у УН-у, али ако сматрају да они због тога откажу подршку како би ДПС био нова власт, мисли да праве велику грешку.

Наш став је веома јасан. Знамо шта иде после тога. Нас 16 посланика, а представљаће нас министри СНП-а, они ће говорити све оно што треба да се каже. Знајте господо да живот мора да иде даље. Сјећам се ја да сте говорили да један бор расте на Дурмитору а други на Златибору. Не можете тако нагло заокретати борове, казао је Мандић.

Казао је да су родитељи младих политичари из ДПС-а били са њима 1992. године када су подржавали Слободана Милошевића па су направили заокрет и окренули се НАТО савезу.

Предсједник Скупштине Андрија Мандић најавио је да ће српски посланци предложити Скупштини Резолуцију о Јасеновцу.

-Пошто смо управо чули став који ће премијер предложити на сједници Владе а везано за резолуцију о Сребреници, српски посланици ће предложити Скупштини Црне Горе да усвоји Резолуцију о Јасеновцу. Очекујемо стопостотну подршку, казао је он.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!

kruna5

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

broz2

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!