Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АЛЕКСАНДАР ДУГИН: Запад води рат против нас, а очекује да будемо суздржани!

У догађају без преседана, један од лидера Хамаса Исмаил Ханије убијен је у Техерану, што показује да је Израел померио фронт терористичке борбе на територију Ирана, пише руски геополитичар Александар Дугин за сајт „Изборскиј клуб“.

Забележен је ракетни напад на цивиле у Бејруту, у Либану. Тотални геноцид над Палестинцима у Гази не треба ни помињати, он је очигледан и непорецив. Овакво понашање Израела подсећа на поступке украјинске националистичке владе, примећује руски геополитичар. У свим тим случајевима, постоји сила која управља и руководи нападима.

У ствари, Запад води борбу против читавог човечанства. Запад напада, човечанство се некако одупире, али од виталне важности је да се овај тренд коначно промени, тврди Дугин.

-Изгледа да и лидери земаља које се директно супротстављају Западу и даље гаје неку наду у мир, избегавајући да предузму мере одмазде, а то само охрабрује Запад и његове присталице да делују све бруталније и све арогантније. Они се осећају као да су потпуно заштићени док делују на туђим територијама, примећује Дугин. За то време, ми и даље поштујемо границе, правила и протоколе, које су наши противници одавно напустили. Поступајући на тај начин, ми не постављамо темеље за нови светски поредак, упозорава руски мислилац.

Да бисмо учествовали у обликовању будућег света, најпре морамо да остваримо победу. Слаби и поражени не могу да утичу на структуру будућег света. Запад води отворени рат против нас, закључује Дугин, али од нас очекује да се уздржавамо, што је не само недостојно, него и ирационално.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!