Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!

Предсједник Србије Александар Вучић тврди да није иницирао да црногорски парламент усвоји Резолуцију о Јасеновцу. Вучић је такође упитао предсједника Црне Горе Јакова Милатовића и премијера Милојка Спајића да ли је он био идејни творац резолуције о геноциду у Јасеновцу и да ли је вршио притисак на њих да се тај документ усвоји у црногорском парламенту.

Молим их да изађу у јавност и да објасне својим хрватским и западним пријатељима, којима се извињавају даноноћно, објашњавајући да је то велика грешка, да ми кажу зашто су ту грешку починили и да објасне људима да су се шалили кад су говорили да са тим има везе Београд и ја лично, казао је Вучић на конференцији за медије.

Вучић је иронично казао да он увијек мора да буде кривац за све, па тако и за усвојену Резолуцију.

-Ниједном их нисам позвао, а Србија увијек мора да буде кривац, рекао је Вучић на сједници проширеног колегијума начелника Генералштаба Војске Србије

Вучић такође тврди да је питао Спајића шта ће бити са резолуцијом.

Кад сам видио Спајића, питао сам га шта ће те да радите с тим. Рекао ми је: “Усвајамо, најнормалније”, тврди Вучић.

Вучић је такође казао да ниједном није позвао лидера Нове српске демократије и предсједника Скупштине Андрију Мандића око резолуције.

Видите како је са лажовима, морате да пронађете кривца, додао је он.

Вучић је упитао и да ли се црногорски лидери стиде резолуције коју су донијели.

Не мислим да је лоша. Што се тиче Хрватске желим им још много текстова, што више пишу бићу увјеренији да радим добар посао за своју земљу. Поносан сам на то што имам довољно снаге, енергије и храбрости да им се супротставим, рекао је Вучић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ЕВРОПСКИ” ИМИЏ “ЕВРОПСКЕ” ПРВЕ ДАМЕ ДПС-А: “Дошла потоња времена, башибозук, багра и брабоњци устали да обнављају Душаново царство”!

СРБИ СЕ ВРАЋАЈУ СРБИМА: У Лучанима помен драгачевском војводи Милутину Јанковићу!

У НОВОЈ СРПСКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ НЕМАЈУ ДИЛЕМУ: Јаков да разговара са грађанима који су га бирали, а не са Рањом и власницима “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jakov4

НЕЗАПАМЋЕН ПОЛИТИЧКИ ОБРТ: Јаков Милатовић окупио све који су гласали против њега на предсједничким иозборима!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Резолуција о Јасеновцу је порука за Србију и Српску!

jasenovac

ДРУШТВО ЗА ИСТОРИЈСКА ИСТРАЖИВАЊА: У Резолуцији о Јасеновцу ништа није спорно, осим што је требало да се усвоји још у ФНРЈ, Хрвати и комунисти уништавали доказе о злочинима у логору!

milija1

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

draža-i-piloti

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: Душан Ђекнић, Омладински штаб 501!