Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЊУЈОРК: Нема сједнице о НАТО агресији, о злочину нема ко да гласа!

Земље чланице Савета безбедности Уједињених нација нису данас изгласале да се на дневни ред седнице, која је почела у Њујорку, стави иницијатива Русије да се расправља о НАТО агресије на СР Југославију 1999. године. За су гласале три чланице СБ УН – Русија, Кина и Алжир, гласова против није било, а 12 земаља је било уздржано.
Гласању је претходила дуга расправа између амбасадора Русије и Француске, Василија Небензје и Николаса де Ривијеа који су изнели опречне ставове о потреби да се о бомбардовању НАТО 1999. године расправља пред овим телом. Стални изасланик Руске Федерације при УН Василиј Небензја затражио је да се одржи отворени брифинг у СБ УН о последицама НАТО агресије на Југославију по међународну мир и безбедност у свету. Руски амбасадор је рекао да је јасно да се известан број чланица противи оваквој расправи јер је “агресија НАТО покренута под лажним претекстом”, због чега ово питање “није везано за историју већ и за ствари које се на Косову дешавају и сада”.

Ових дана се читав свет сећа жртава трагичних догађаја на Балкану чији је узрок била илегална агресија НАТО-а. Разумем да је за представнике НАТО-а за овим столом непријатно да ово чују и да се о томе расправља, али је важно о томе дискутовати, не само због тога што је било, него и због тога што се сада дешава у том региону, поручио је руски амбасадор.

-Русија је ово предложила без консултација са Србијом која је стављена пред свршен чин. Рекао сам српским дипломатама да оваква седница неће бити одржана.. Позивам представника Руске Федерације да, рецимо сутра, одржи овакву расправу у ариа формату, рекао је француски амбасадор.
Амерички представник јавио се за реч и рекао да Америка стоји иза поступака НАТО-а те да је НАТО урадио оно што је било неопходно да би се зауставило “етничко чишћење”.
-Седница је сазвана због руских дестабилизујућих намера везаних за овај регион, рекао је он.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!