Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦРНО ТУЖИЛАШТВО: Заставе прече од убистава и дроге или како се добро јело и пило прије 30.августа 2020. године!

Пише: Иван Милошевић

Тужилаштву сви аплаудирају! Не придружујем се аплаузу и државно тужилаштво ми је сумњиво до коске. Читам ових дана да су припремили предмете о тробојци у кабинету Андрије Мандића, као и прослави Сретења у Пљевљима. Док се Црна Гора тресе од криминалних афера, убистава, сумњивих грађевинаца, шверца цигарета и дроге, наши дежурни тужиоци се дохватили застава и вјерских празника! Истина, можда раде нешто тајно, па неће да откривају карте, али оно што открију више је него смијешно! Чуј, тробојка и Сретење постадоше државни проблем, држава се љуља због заставе и вјерског празника, док је “обични” криминал не помјера са мјеста! 

Нешто је труло у тужилаштву и џаба промјене у челним фотељама. Новим тужиоцима ни на памет не пада да о протеклом времену, посебно од стицања независности, па до 2020. године, поставе пар питања или приведу Мила Ђукановића и заинтересују се за све што се дешавало у његово вријеме. Док обични грађани добро памте шта су ДПС и Мило радили 30 година у тужилаштву ћуте и понекад само саопште да вријеме не ради за њих и што су злочини раније рађени тешко их је открити и за то некога оптужити. Таквим ставом аболирају ДПС, посебно њихове челнике и вољеног вођу! Један од функционера ДПС-а прије неки дан је чак изјавио да појма нема за шта га тужилаштво оптужује и тражи додатне информације, јер њему ништа није јасно! Оно што је обичном човјеку јасно и када гледа из сателита, за тужилаштво као и да не постоји! Кажу да трагају за доказима, а њих нема, па нема. Изгледа да их је ДПС уклонио на вријеме, а и њихови тужиоци су знали шта раде, па су све сакрили на неко скровито мјесто и нема тога мајчиног сина који ће отворити сеф који чува криминалне радње ДПС-а! 

Да се вратим заставама и Сретењу! Тужилаштво попут старе добре УДБЕ увијек је иделошки опрезно и пази да му што не промакне из те области. Чим неко покрене то питање и напише кривичну пријаву против српских обиљежја и празника, тужиоци скачу на ноге лагане и формирају предмете и шаљу шпијуне на терен да истраже ко је и гдје подигао три прста, дружио се са тробојком, пјевао четничке пјесме… И не треба сумњати – има те предмете и Србе да истраже на дуж и попријеко и неће им промаћи ниједна ситница и има да се брзих дана Мандић и Вранеш позову на информативни разговор! Када ће бити позван Мило нико не зна, а ево већ четири године нико да се охрабри и пита бившег вођу ДПС-а о криминалним работама из његовог времена! 

Уколико тужилаштво овако настави, Црна Гора ће бити једина држава на планети у којој се криминал појавио тек негдје са јесени 2020. године! Од тада креће криминална хоботница да ради свој посао. Вријеме прије тога датума протекло је у братству и јединству, економском изобиљу и моралном процвату и поштовању етике као најомиљеније грађанске дисциплине. И дође тај несрећни 30. август 2020.године и све окрену наопачке. Поче криминал, шверц, убиства … 

Судећи према понашању актуелних и главног тужиоца претпостављам и да се до Вишег суда није копао тунел и да се тај догађај уопште није догодио. Била је то само јутарња вјежба групе залудних физикалаца са трга око Сат куле. Узели су неколико дневница и вратили се на трг. Тужилаштво их штити и изгледа припрема за ново копање тунела. Гарант да ће ускоро ископати и тунел до Спајићеве спаваће собе. Тужиоци и онај главни прославиће завршетак копања и вјероватно ће Спајићу на дар однијети бомбоњеру из “Слатке куће”. Наћи ће се мало вина, понека лоза и албум успомена на вријеме прије 2020. године. Како се тада добро јело и пило, али дође тај 30. август. Ђаво га однео и ко га измисли!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!