Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ХУМАНИ” ЗАПАД: Караџић и Младић без одговарајуће љекарске његе, стање погоршано због лобирања за резолуцију у Сребреници!

Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић /78/ и генерал Ратко Младић /79/, које је Хашки трибунал осудио на доживотне казне затвора, у тешком су здравственом стању, а љекари у казаматима гдје робијају не чине довољно да им помогну, рекли су њихови адвокати.
Караџићев адвокат Горан Петронијевић је рекао да је сумњиво што затворска управа одбија да пребаци Караџића у болницу и такав немар повезује са најавом доношења резолуције о Сребреници у УН.

Према његовим ријечима, можда би неким круговима, који се баве лобирањем око резолуције о Сребреници, сада одговарало када би се нешто догодило Караџићу, јер би онда могли да спинују те догађаје.

– Дошао сам до закључка да Енглеска, након што је прва покушала да провуче резолуцију /о Сребреници/ кроз Савјет безбједности УН, сада то покушава да излобира преко Њемачке и Руанде. Резолуција није обавезујућа, али може да има врло озбиљне посљедице – указао је Петронијевић.

Петронијевић је за Политику подсјетио да је Караџић прошлог петка био у озбиљној здравственој кризи са јаким боловима, да има проблеме са простатом и дијабетесом, а ускраћује му се помоћ која му је потребна.

– Његова породица је под америчким санкцијама, због којих не може да га посети, а једини ко је успео да дође до њега је свештеник. Свакодневно обавештавамо о томе судски механизам и не знам да ли они имају комуникацију за затвором `Вајт` – рекао је Петронијевић.

Он је напоменуо да је Хашки трибунал био у обавези да осуђеника смјести у државу која је потписала споразум са том институцијом, а у случају Караџића требало је да буде смјештен у затвор државе најближе мјесту претходног пребивалишта, као што су Словенија, Грчка или Мађарска.

Такође, навео је да Караџић свакодневно добија два оброка, а као дијабетичар мора да поједе неколико залогаја прије терапије и ту храну покушава да подијели на дијелове, али му у затвору одузимају све што не поједе одмах. Петронијевић је напоменуо и да нико није могао да утврди ни да ли је Слободан Милошевић умро природном смрћу или комбинацијом одређених лијекова, у шта је, како је рекао, сигуран.

Подсјетио је да је у затвору у Енглеској својевремено озбиљно био повријеђен генерал Војске Републике Српске Радислав Крстић, који је први осуђен за наводни геноцид у Сребреници, а напала су га тројица муслимана и једва је преживио.

Младићев адвокат Бранко Лукић је рекао да је генерал Младић толико лоше да не зна ни шта му се дешава.

Он је тежак срчани болесник. Љекари у Хагу добили су прецизне инструкције од наших стручњака шта сме да се даје Младићу, али раде управо супротно – рекао је Лукић.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!