Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Дому ученика и студената у Беранама: Обиљежен 4. април, Васов крај расадник знања!

Поводом 4. априла, Дана студената, директор ЈУ Дома ученика и студената професор Горан Киковић уз присуство управника за смјештај Петра Бисмиљака уприличио је пријем за представнике студента Сандру Ђуровић и Дејану Милатовић,који су корисници и станари у ЈУ Дом ученика и студената.
Киковић је поздравио студенте и истакао да се на данашњи дан сјећамо жртве коју је 4. априла 1936. године поднио младић из Црне Горе који страдао, када је, бранећи колегу, на студентском протесту у Београду, борећи се за студентска и грађанска права. Зато је Дан студената прилика за промовисање слободарских вриједнсти које носе млади људи и прије свега достигнућа студената у образовању, али и за размишљање о даљим изазовима и побољшањима у високом образовању у Црној Гори. Овај дан такође има важну симболичку вриједност у Црној Гори, јер представља снагу и храброст студената који су се борили за своја права и допринијели бољем друштву.
-Желим вам честитати овај важан дан у нади да ће Црна Гора још снажније улагати у своје студенте и образовање што нам свима као друштву усмјерава пажњу у свијетлију будућност. Услови који су за студенте створени и који постоје овдје у ЈУ Дома ученика и студената професор Горан Киковић, је оцијенио као добре и да за 40 евра колико они партиципирају имају добре могућности да се школују, јер за тај новац имају смјештај,три оброка и наравно све друге садржаје које у савременом дигиталном добу мијењају наше животе свакодневно. У близини самога ЈУ Дом ученика и студената Беране је Висока медицинска школа у коју своје знање стичу студенти из различитих средина Црне Горе. Зато данашњи празник знања треба све да нас подсјећа на то колико је улога образовања била и колико и даље треба да буде имајући у виду да је Беране кроз стодесет година од формирања гимназије имало некада и Вишу учитељску школу у којој су се образовали многи знаменити учитељи који су пронијели славу овога краја. Ви сте дошли да се школујете и стичете знање из медицинске струке у граду који је био и остао центар знања и образовања као и здравства сјеверне Црне Горе. Будите поносни на своје дане проведене у нашој средини који ћете сигуран сам, памтити цијелог живота зато и желим да вам упутим честитку свим студенткињама и студентима и пожелим сваку срећу како у животу тако и у напредовању у знању и образовању– поручио је професор Киковић поводом обиљежавања Дана студената Црне Горе.
Студентима се обратио и управник за смјештај Петар Бисмиљак, који је студентима захвалио на њиховом академском понашању у Дому ученика и студента Беране и на изванредној сарадњи службе коју он води и студента. Похваливши њихово понашање и опхођење у Дому. Он им је пожелио успјех у животу и студијама и истакао да ће се наставити обострано уважавање и сарадња на задовољство и у интересу и студента и Дома ученика и студента као васпитно- образовне институције.Такође је и представница студената Сандра Ђуровић, похвалила услове живота у Дому и да су се побољшали у односу на претходни период.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

ЦРКВА И ОБРАЗОВАЊЕ: Митрополит Јоаникије обишао градилиште Гимназије “Свети Сава”!

БАЊА ЛУКА: Научни скуп о српском духовном идентитету!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!