Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче у Вишеграду да је Андрићград пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и у наредном периоду. Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је да ће Андрићград бити још веће жариште културе и да је предсједник Додик обећао завршетак свих радова на овом мјесту.

Андрићград ,туристичко-едукативни комплекс, посвећен нобеловцу Иви Андрићу стециште је бројних културних посланика, али и мјесто које током године посјети на хиљаде домаћих и страних туриста. О његовој будућности у Вишеграду су данас разговарали предсједник Српске Милорад Додик и творац Андрићграда Емир Кустурица.

То је наше “путовање Дрином” и консултовање око будућности Андрићграда које је обављено данас и које као што увијек бива са нашим предсједником обећава не само опстанак него и завршетак свих радова који ће од овог јединственог мјеста у свијету, дакле нигдје на свијету нема мјесто посвећено једном нобеловцу, ћемо направити још веће жариште културе, и још важнију ствар него што је била до сад – рекао је Кустурица.

Image

Предсједник Додик је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Андрићград је један од бисера Српске, а то је постао захваљујући идеји режисера Емира Кустурице.

– Увијек је добро разговарати са /идејним творцем Андрићграда/ Емиром Кустурицом и увијек је лако ријешити проблеме. Ентузијазам који он показује је немјерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо – изјавио је Додик.

Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Посјету Вишеграду предсједник Српске завршио је обиласком спомен- комплекса у Старом Броду , мјесту страдања више од 6.000 Срба током Другог свјетског рата.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!