Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СА САБОРА ВРАНЕШАНА У ТОМАШЕВУ: Неки мешетари хоће да нас прогласе геноцидним, у памет се браћо, не дајмо земљу за њихов споменик!

Након литургије коју је у Манастиру Светог пророка Илије Златеш у Томашеву служио са свештенством владика Методије, одржан је Сабор Вранешана.

Игуман манастира Златеш Николај Стаматовић казао је да је одржана архијерејска литургија поводом четврте недјеље часног поста, те да је на Сабору Вранешана поразговарано о важном питању које је актуелно у смислу изгласавања наводног геноцида у некадашњим Шаховићима.

Од незнања горе је полузнање. Неки људи у незнању баратају чињеницама и намећу људима другачије мишљење, кривећи оно исправно. Ми који смо овдје и живимо на својим огњиштима у Вранешу поручујемо да смо окупљени око светиња за мир, суживот, за разговор и договор и да нећемо дозволити да нам се намеће и на силу мијења историја – истакао је игуман Николај.

Епископ будимљанско-никшићки Методије казао је да су се Вранешани окупили око светиње у Вранешкој долини, те да је то добар знак “да се постави добар темељ и остави простор да оно што нам једино и насушно треба, да нам Бог да, да иштемо царство небеско”.

Да се Бог усели међу нас међусобном љубављу и праштањем. Када опраштамо једни другима и када љубав зацари међу нама, тада ће се и царство небеско зацарити у нашим односима. Наша веза да буде наша љубав, а да све потврђујемо љубављу према Богу, своме ближњем и тада смо на путу наших праотаца и отаца. Онда ниједна сила која се завитлала, као што је било и у историји, неће моћи да нас сатре – закључио је владика Методије.

Проглас са Сабора казао је књижевник и адвокат Миладин Јоксимовић. Он је истакао да се у животу често заборави оно што је било, а из чега се припрема нешто што се, како је рекао, нада да неће бити.

Кренули су ових дана Вранешком долином неки мешетари који су се сјетили неких прошлих времена, тврдећи да су били жртве, а заборављајући 500 година ропства. Хоће у Вранешкој долини да подигну споменик да би Вранешане прогласили геноцидним народом, а за вријеме турског ропства у Вранешу су срушена три манастира и 26 цркава. Али све смо добро упамтили за следећих пет вјекова, да никад не заборавимо. Вранешани, немојте да се полакомите, јер нуде велике паре да купе парче земље да подигну споменик. У памет се, Вранешани, по овом питању морамо бити јединствени – нагласио је Јоксимовић.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НЕКИМА ЈЕ УЛАЗАК СРБА У ВЛАДУ ТРН У ОКУ: Поред ДПС-а вриште и “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

Vojvoda-Mirko-Petrovic-1

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!