Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СА САБОРА ВРАНЕШАНА У ТОМАШЕВУ: Неки мешетари хоће да нас прогласе геноцидним, у памет се браћо, не дајмо земљу за њихов споменик!

Након литургије коју је у Манастиру Светог пророка Илије Златеш у Томашеву служио са свештенством владика Методије, одржан је Сабор Вранешана.

Игуман манастира Златеш Николај Стаматовић казао је да је одржана архијерејска литургија поводом четврте недјеље часног поста, те да је на Сабору Вранешана поразговарано о важном питању које је актуелно у смислу изгласавања наводног геноцида у некадашњим Шаховићима.

Од незнања горе је полузнање. Неки људи у незнању баратају чињеницама и намећу људима другачије мишљење, кривећи оно исправно. Ми који смо овдје и живимо на својим огњиштима у Вранешу поручујемо да смо окупљени око светиња за мир, суживот, за разговор и договор и да нећемо дозволити да нам се намеће и на силу мијења историја – истакао је игуман Николај.

Епископ будимљанско-никшићки Методије казао је да су се Вранешани окупили око светиње у Вранешкој долини, те да је то добар знак “да се постави добар темељ и остави простор да оно што нам једино и насушно треба, да нам Бог да, да иштемо царство небеско”.

Да се Бог усели међу нас међусобном љубављу и праштањем. Када опраштамо једни другима и када љубав зацари међу нама, тада ће се и царство небеско зацарити у нашим односима. Наша веза да буде наша љубав, а да све потврђујемо љубављу према Богу, своме ближњем и тада смо на путу наших праотаца и отаца. Онда ниједна сила која се завитлала, као што је било и у историји, неће моћи да нас сатре – закључио је владика Методије.

Проглас са Сабора казао је књижевник и адвокат Миладин Јоксимовић. Он је истакао да се у животу често заборави оно што је било, а из чега се припрема нешто што се, како је рекао, нада да неће бити.

Кренули су ових дана Вранешком долином неки мешетари који су се сјетили неких прошлих времена, тврдећи да су били жртве, а заборављајући 500 година ропства. Хоће у Вранешкој долини да подигну споменик да би Вранешане прогласили геноцидним народом, а за вријеме турског ропства у Вранешу су срушена три манастира и 26 цркава. Али све смо добро упамтили за следећих пет вјекова, да никад не заборавимо. Вранешани, немојте да се полакомите, јер нуде велике паре да купе парче земље да подигну споменик. У памет се, Вранешани, по овом питању морамо бити јединствени – нагласио је Јоксимовић.

извор: дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!