Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРИЗНАЊА: Марко Ковачевић добитник награде ” Градоначелник – пријатеља Рома 2024″!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић добитник је награде „Градоначелник – пријатељ Рома 2024“ на Западном Балкану и у Турској, која се већ четврти пут додјељује и коју потписује Европски комесар за проширење Оливер Вархељи.

Предсједник Ковачевић се том приликом захвалио Европској комисији и Европском парламенту за ромско цивилно друштво на овом значајном признању, којим се вреднује не само његов труд него, како је казао, и велики труд свих колега у Општини Никшић уложен у стварање што бољих услова за живот припадника Ромске заједнице у нашем граду.

Бити најбољи градоначелник – пријатељ Рома јесте и част, али и додатна обавеза да још снажније радимо на њиховој инклузији и побољшању услова у којима живе, поручио је предсједник Ковачевић.

Општина Никшић је поносна што је предсједник Ковачевић завриједио ово значајно признање, које је доказ да Црна Гора усваја све оне стандарде који јој помажу да убрза свој пут ка пуноправном чланству у Европској унији.

Додјела награде је организована у Бриселу, у оквиру Ромске недјеље, а у склопу пројекта „Ромкиње – Моћ промјене на Западном Балкану и у Турској“, који је финансиран од стране Европске уније.

Извор: Општина Никшић

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!