Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: ДПС-у не одговарају подаци са пописа, одуговлаче и неће да прихвате да је у Црној Гори више бирача него пунољетних становника!

Резултати пописа који је крајем претходне године спроведен у Црној Гори, по свему судећи, нису охрабрујући за оне политичке структуре које су деценијама уназад правиле национални, вјерски и идентитетски инжињеринг у Црној Гори, поручио је предсједник ДНП-а Милан Кнежевић за Спутњик.

Како је истакао, исти људи сада на све начине покушавају да одуговлаче, а можда и да зауставе објављивање резултата пописа.

– Одуговлаче Миловци. Представници Демократске партије социјалиста траже измјену више закона који би Управи за статистику Црне Горе – МОНСТАТ омогућили „повлачење“ података из базе МУП-а. Сматрам да се ради о једном виду класичне опструкције јер не постоји ни један разлог сходно оном споразуму који је потписан са опозицијом да се до сада тај тендер не распише и да не дође до набавке софтверске опреме која би требало да обрађује податке – рекао је Кнежевић и додао да он не разумије о каквом се тачно захтјеву његових колега из ДПС-а ради, али, како каже, претпоставља да им је циљ упаривање података о становништву које има МУП са подацима које је кроз попис добио МОНСТАТ.

Оно што је свима познато јесте да ми у овом тренутку на овај број грађана који живи у Црној Гори имамо још 100.000 Руса, Украјинаца и Турака, а кад се тај број одбије, онда ћемо доћии до тога да у Црној Гори живи отприлике око 530.000 до 535.000 грађана. Затим ћемо доћии до још једног парадоксалног податка да имамо више уписаних грађана у бирачки списак него што имамо свих пунолетних и малолетних грађана – нагалашава Кнежевић.

Кнежевић вјерује да досадашњи прикупљени подаци показују да је разлика у броју оних који се национално изјашњавају као Срби и број оних који се национално изјашњавају као Црногорци смањена у односу на попис из 2011. године.

Врло вјероватно ће се показати да је српски језик већински језик Црне Горе, са преко 51 одсто пописаних. То су кључни разлози због којих и долази до свих силних опструкција у МОНСТАТ-у. Управа за статистику Црне Горе ипак има законску обавезу да објави резултате пописа у наредних шест мјесеци и ти подаци ће бити кључни за будућност Црне Горе. Мислим да је читавој Црној Гори као држави потребно да зна резултате пописа, не само због тога колико има Срба, колико Црногораца или осталих народа, већ и из простог разлога што те статистичке параметре и податке треба да користимо у планирању и развоју државе у наредном периоду од десет година – закључио је Кнежевић.

Подсјетимо, Споразум који је склопљен између власти и опозиције предвиђао је да се на основу тендера изабере компанија за израду софтвера који би пребројао и категоризовао пописано стање нације. Тендер је требало да буде расписан још у јануару, али до тога још увијек није дошло.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

И ОВЕ ГОДИНЕ: Марковдан на Равној Гори!

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

гаврило

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

слове9

АНДРИЈА МАНДИЋ ТОКОМ РАЗГОВОРА СА НАТАШОМ ПИРЦ МУСАР: Реконструкција Владе у јуну, ускоро и посјета Словенији!

11п

ИСТИНА О СРБИМА, ВЕСЕЛИН ЏЕЛЕТОВИЋ: Филм “Жетва” о трговини српским органима на Космету!

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!