Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

Пише: Иван Милошевић

Милојко Спајић је за Резолуцију о Сребреници. Ништа необично нити неочекивано када се узме у обзир његово дјело и друштво у којем се креће. Ни Јаков нема дилему и по њему без дилеме у Сребреници је био геноцид! Ко нас натјера и како то се то намјести да Срби једногласно гласају за Јакова тешко ми је да схватим, јер смо промашили не само Јакова, него цијелу планину и као да нијесмо примјетили сва брда и долине која стоје иза њега, а која везе са Србима немају! 

Да сам неки Србин од ауторитета и да имам медије, странку и остале помагаче, због Сребренице бих обарао владе и не би ми било жао! Уколико је Сребреница била геноцидна српска работа у потоњем Балканском рату, онда Србе треба да схвате са киме живе и да су око њих политичку душмани којима никада није доста оптужби на рачун Срба. Нијесам неки правник нити НВО првоборац за људска права, али то ми није ни потребно да схватим да у Сребреници није било геноцида и да се та тема данас покреће само због кажњавања Србије и геостратешких интереса моћних држава чија је историја пуна разних геноцида, односно истребљивања појединих народа и то међу становништвом од једне до 101 године!

Кажу да резолуција не товари на српска леђа геноцидни имиџ и да се само односи на оне који су починили злочине у Сребреници. Објашњење је тако обавезујуће као што је мачки обавезан мачак! Стога све оне који данас трубе на све стране да и Срби морају да подрже Резолуцију о Сребреници, како би се показали модерном и евроатлантском народном заједницом, савјетовао бих да не траже мачка или да не чачкају мечку! Вољели или не, живе са Србима и ваљало би коначно да чују шта о неким стварима и они мисле, а не да им они тумаче како треба да се понашају! 

Што се мене тиче подршка Резолуцији о Сребреници би била кап која би прелила чашу жучи и српског стрпљења са новом владом и Здравковим експертима и напустио бих то друштво под хитно. Уколико остали немају барем трунку разумијевања за српске муке и јаде, зашто би Срби по ко зна који пут вадили трње из својих очију, док други не виде балване у оку! 

И нешто ми је мука када видим наше Бошњаке како подржавају Резолуцију о Сребреници и раде све што могу да се она усвоји. Такав безобразлук од политичког вођства домаћих Бошњака није изненађујући, али је постао неукусан и више није за пристојно коментарисање! 

Било како било, о главу нам се опет обијају теме од прије 30 година и то са правом. У тим годинама нијесмо извукли поуке и прешли смо ћутке преко свих злочина који су други скривили Србима и српским душманима опростили за све што су радили Србима. Јесмо неки метафизички уклети народ, који дозвољава да му се историја понавља и да му се понављају стално исте грешке! 

Можда је вријеме да се то промијени, а Резолуција о Сребреници може бити добар повод да коначно сконтамо са киме живимо!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!