Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕВЈЕРОВАТНО: Душанка Јекнић унапређена у МИП-у!

Душанка Јекнић, једна од најблискијих особа Мила Ђукановића, са којим се скоро 20 година дијелила оптуженичку клупу за шверц цигарета у Италији, враћена је на позиције одлучивања у Министарству вањских послова.

Да се у оквиру незваничног договора Покрета Европа сад и Демократске партије социјалиста враћају на своје позиције и најзлогласнији ДПС кадрови показује најсвјежији случај у Министарству вањских послова. Наиме, Душанка Јекнић, препознато лице тридесетогодишњег режима, након што је послије промјена од 30. августа 2020. “скрајнута” и суштински била нераспоређена, са канцеларијом у подруму зграде Министарства вањских послова, ових дана поново је враћена на важну позицију и то у дипломатски протокол Министарства вањских послова.

Министар вањских послова Филип Ивановић умногоме је незаинтересован за кадровска рјешења у његовом министарству, па је тај посао препустио свом првом сараднику, државном секретару Милисаву Распоповићу, човјеку који дуго важи за особу од повјерења бившег министра Милана Роћена.

Душанка Јекнић је дугогодишња блиска сарадница бившег предсједника државе Мила Ђукановића. Налазила се у италијанској оптужници за шверц цигарета између Црне Горе и Италије.

Након 18 година суђења вијеће суда у Барију ослободило је у јануару 2019. године црногорске држављане Бранка Вујошевића, Веселина Баровића, Душанку Јекнић и српског држављанина Андрију Драшковића свих оптужби за шверц дувана.

На истој сједници, обустављен је поступак против контроверзног никшићког бизнисмена Бранислава Брана Мићуновића због застаре.

Ради се о предмету у којем је још 2005. године Мило Ђукановић означен од тужилаштва у Барију као шеф те криминалне организације, али је био заштићен имунитетом државника, па му се није судило.

Душанка Јекнић је годинама помињана и као кључна фигура у оптужници из Барија, за шверц цигарета преко Црне Горе ка земљама ЕУ током деведесетих година. Јекнићева је била у трговинској мисији у Љубљани, али и члан борда директора Будванске ривијере у вријеме када је Светозар Маровић био предсједник Борда директора.

извор; алоонлине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!