Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милан Кнежевић: Безбједоносни систем прави гадлук, чудо да смо живи!

Недавна сједница Одбора за безбједност је показала да је безбједноси сектор у Црној Гори потпуно труо, избушен везама са организованим криминалним групама, корумпираним тужиоцима, полицајцима и судијама, дјеловима АНБ-а – једном ријечју „гадлук“, казао је предсједник ДНП-а и један од лидера коалиције За будућност Црне Горе Милан Кнежевић.

-Тај талог који полако испливава кроз СКАЈ преписке, медије, јавне наступе показује са киме смо се ми борили ових 20-так година и више, и да је оно што се десило 30. августа библијско чудо – да смо успјели ту спрегу политике, криминала, полиције и правосуђа да побиједимо, јер је право чудо и како смо живи, нагласио је Кнежевић у емисији „Са Српском у центар“ на Српској РТВ.

Како је истакао, нелогично је и контродикторно то што „империја Гранда“ траје дуго, а тужилаштво ухапшене терети да су тек „2019. године формирали организовану криминалну групу“.

Додаје да се спекулише да ће бити још хапшења из клана Гранда, односно Бемакса, али и људи из Тужилаштва и полиције.

-Та империја је у потпуности потиснула мојковачки клан и у преузела руковођење шверцом цигарета, а тешко да је то могло ићи без подршке АНБ-а и Управе полиције, каже Кнежевић и додаје да у Црној Гори постоје милијардери и полицијски службеници који имају на рачунима на десетине милиона евра.

Кнежевић наглашава да је неопходно што прије донијети Закон о пријеклу имовине, али Закон о пријеклу имовине од 90-тих до данашњих дана јер је све друго покушај фарбања и амортизовања онога што се дешавало протекле двије и по деценије у Црној Гори, а то је „да је створена нова каста, нова пословна и бизнис религија у коју су могли да упану само одабрани што СКАЈ значајно приказује, појашњава и показује нам у каквом смо муљу живјели и у каквом смо се дну батргали као као држава и грађани који живе у њој“.

Он поручује да нема дилему да су налогодавци убиства бившег сабезног министра одбране Павла Булатовића из Црне Горе.

Павле Булатовић је убијен из јасних идеолошких побуда јер је био један од темеља борбе за заједничку државу, један од темеља борбе за праведну, нормалну, демократизовану Црну Гору. То је човјек који ни на који начин није могао да буде повезан ни са једномм афером, ни са једном компромитујућом активношћу и човјек који је био највећа пријетња режиму Мила Ђукановића, истакао Кнежевић и нагласио да треба поново отворити „случај Павла Булатовића“ .

-Морамо открити ко су налогодавци убиства Павла Булатовића, Душка Јовановића и осталих од 50 до 100 људи који су убијени у криминалним обрачунима послије 2010. године када је дошло до стварања јединственог шкаљарског и кавачког клана па онда до њиховог раздвајања 2015. године, рекао је лидер ДНП-а.

Лидер ДНП-а се нада да ће Специјално државно тужилаштво по службеној дужности покренути поступак и за портал „Удар“ иако сумња да ће се икад сазнати ко стоји иза тог портала. Поредећи безбједност са вагоном који лута, Кнежевић истиче да је једина могућност за оздрављење безбједносног сектора у Црној Гори потпуно расформирање АНБ-а и Управе полиције. Он је изјавио да нема ништа против да Бошњачка странка буде дио Владе. Он је додао да не би требале ни БС да има нешто против тога да некадашњи ДФ буде у власти.

извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА, ГЕНОЦИДА И ДРУГЕ ЖРТВЕ ФАШИЗМА, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Памтимо и поштујемо дубоке и болне ране нашег народа!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Са судијама ДПС-а немогуће је обрачунати се са мафијом!

СУДБИНА, БРАТИСЛАВ ДИКИЋ: Катнић у истој ћелији гдје ме Миливоје држао четири године!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!