Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

Црногорски хелсиншки комитет за људска права (ЦХО) и група грађана обратили су се отвореним писмом главном специјалном тужиоцу Владимиру Нововићу, у којем указају да је хапшење некадашњег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића праћено незапамћеном, оркестрираном, политичком и медијском хајком. Захтијевају да се Катнићу омогући одбрана са слободе, уз пуну медицинску и другу потребну заштиту.

Писмо преносимо интегрално:

Писмо које је некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић упутио дневном листу Побједа, порталу Стандард и новинару Шекију Радончићу, указује на драматичну ситуацију створену његовим хапшењем, које је праћено незапамћеном оркестрираном политичком и медијском хајком и блаћењем, који на најгрубљи начин потиру не само претпоставку невиности, већ и озбиљно изазивају сумње у регуларност и законитост цијелог поступка.

Господин Катнић је особа озбиљно нарушеног здравља и његова одлука да штрајкује глађу изазива огромни ризик по његов живот.

Претпостављајући да Специјално државно тужилаштво, има и обавезу, намјеру и интерес да г. Катнића процесуира живог и да тако докаже оптужницу – ако је и када је буде подигло – а не да допусти, тј. да изазове његову смрт и тиме му пресуди и прије/без суђења, захтијевамо да се г. Катнићу омогући одбрана са слободе, уз пуну медицинску и другу потребну заштиту.

Евентуална оптужница се мора заснивати и доказивати на чињеницама и вјеродостојним доказима.

Г. Катнићу не може бити пресуђено прије суђења, у атмосфери линча и политичког прогона, а у условима његовог озбиљно нарушеног здравља и уз штрајк глађу.

Селективна и политички мотивисана “правда” је гора и од најгоре неправде. Поступање према г. Катнићу мора бити законито у сваком детаљу. Било какав политички мотивисани утицај мора бити заустављен и осујећен.

Уколико су ГСТ г. Нововић и сви који су укључени у поступање према г. Катнићу, буду игнорисали његова неотуђива људска права, онда морају бити свјесни и кривично-правне одговорности коју са собом, пред очима црногорске и међународне јавности, носи нехумано и противзаконито поступање.

Потписници: Тамара Никчевић (ЦХО), Шеки Радончић (ЦХО), Феђа Кликовац (ЦХО), Никола Мартиновић (ЦХО), Небојша Калуђеровић (ЦХО), Миодраг Влаховић (ЦХО) и група грађана: Светлана Пајовић- Мусић, Ана Пејовић, Ивана Пајовић, Хајдана Ломпар Хутер, Александра Бурзан, Маја Миличковић, Бориша Борозан, Оливера Бојанић, Видосава Пејовић, Милош Радовић, Љиљана Пешић, Каћуша Крсмановић, Тинка Ђурановић, Драшко Ђурановић, Сара Пејовић, Драган Никчевић, Антонина Бојанић, Светозар Пејовић, Дијана Никчевић, Славка Пејовић, Валентина Тина Бољевић, Милева Пајовић, Миодраг Бајковић, Вељко Мартиновић, Марија Пејовић-Реброња, Радомир Пајовић, Снежана Лакић, Обрен Меденица, Весна Вукчевић, Сенка Вукчевић, Жарко Беговић, Драган Вујовић, Ђорђе Беговић, Јулија Павићевић, Драган Радуловић, Жарко Кривокапић и Марко Поповић.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!