Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗАПАДА НАКОН 25 ГОДИНА, КРИСТОФЕР ХИЛ: Нијесмо били одушевљени бомбардовањем, али смо вас бомбардовали!

Уочи 25. годишњице почетка НАТО агресије на СРЈ амбасадор САД Кристофер Хил каже за РТС да у то вријеме нико није био одушевљен бомбардовањем и да је постојала нада да се бомбардовање може избјећи. Сматра да је постојала нада да се бомбардовање може избјећи. Хил је навео да разумије проблем односа са НАТО-ом, као и да САД поштују став Србије која води политику војне неутралности.

Истиче да у то вријеме нико није био одушевљен бомбардовањем.

Питање је било да се заустави оно што је постало веома крвава и све крвавија ствар на Косову. Тако да је то био напор да се покуша зауставити оно што су у суштини биле снаге Слободана Милошевића. Претпостављам, оно што сигурно нисам очекивао је да ћемо 25 година касније причати о томе и о ретроспективи тога – рекао је Хил за РТС.

И можда, радије него да причамо о томе, шта бисмо могли да урадимо после ових 25 година.

Наше очекивање је било да ће за неколико година сви бити у Европи. Можда не САД, већ сви остали. И тако је постојао осјећај да ће све то бити дио Европе. Исход је очигледно био другачији. Али мислим да то не мијења оно што треба да се уради. И мислим да је за Србију право мјесто у Европској унији и ми бисмо жељели да помогнемо Србији да тамо стигне. И надам се да ће се то догодити прије него касније – рекао је Хил.

Амерички амбасадор Кристофер Хил, који је био актер догађаја од прије четврт вијека као члан америчке делегације, говорио је у интервјуу у емисији Таковска 10 о рату НАТО-а и СРЈ, али и о данашњим српско-америчким односима и ситуацији на Косову и Метохији.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!