Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОРЕМ ПЛОВИ “МОНИТОРОВА” БАРКА: Србофобични новинари на државним јаслама!

Пише: Иван Милошевић

Вербални обрачун новинара “Монитора” са српским лидерима у Црној Гори усталасао је српске кругове. Што се мене тиче такве новинарске обрачуне са српским лидерима, али и осталим Србима, од персона сличној персони из “Монитора” слушао сам милијарду пута, па ме задњи излив србофобичне екстазе није изненадио. Оне које је изненадио позвао бих да прелистају портале попут “ЦДМ-а”, “Аналитике”, “Побједе”,… Сваки дан тамо се пишу србомрзачки текстови и Срби називају издајицама, генетским злочинцима и крвницима, преварантима, изродима, окупаторима, кољачима и још којекаквим атрибутима!  И никоме ништа, ћуте НВО, заштитници права и људске правице, омбдусмани и остали! Већ сам се навикао на дневну дозу србофобије и србомржње са поменутих портала и признајем да ми помажу да останем у новинарској форми и пишем против таквих текстова! 

Не знам је ли познато, а ако није да поновим, да поменути портали, као и дневне новине “Побједа” и “Вијести”, сваке године из републичког буџета добијају позамашне паре за такозвани медијски плурализам. Што се тиче “Монитора”, из чије редакције је дошао јучерашњи новинарски напад на српске лидере, из Фонда за медијски плурализам сваке године се одваја 20.000 евра, а слично је и са “ЦДМ-ом”, “Аналитиком” и “Побједом”, “Вијестима”. Двије дневне новине добијају и много више, чини ми се да заједно та сума износи око 100.000 евра сваке године. Тако да када се ствар обрне и окрене из разних углова и ћошкова дође се до закључка да актуелна власт србофобичне текстове са страница наведених медија сваке године новчано награђују, односно што Србе називају фашистима, издајицама, изродима и окупаторима. Антисрпски плурализам на дјелу и под заштитом и наградом актуелне власти која је у државне фотеље ускочила на српским гласовима и српској жељи да се виде леђа ДПС-у и њеним медијима који шире панику и мржњу против Срба! ДПС је смијењен са власти, али претходне четири године ништа се није промијенило у пракси Министартва културе и медија да новчано награђује медије који Србе ни у сну не могу замислити!

Када се још и зна да поменути медији нијесу сиротани, него да имају богате власнике иза којих стоје милијарде (Вијести), поставља се питање кога то Министарство културе и медија редовно финнсира и даје годишње више стотина хиљада евра. Јесу ли то бачене паре и да ли би се могле оне опредјелити за медије иза којих не стоји нико, осим њихових оснивача који у овом времену србофобије и антиновинарства желе да сачуавају грам професионалног образа? Умјесто да тај новац дође до њих и помогне им да на медијској сцени уведу нормални новинарски бонтон, та средства сваке године покупе србофобичне редакције чији се представници дисциплиновано построје да потпишу државне апанаже за своја антисрпска посла. Иако паре стижу од власти које називају окупаторском, издајничком и слугом туђих држава, паре су сасвим пристојне и добро им дођу да наставе да черече Србе гдје стигну. На тим скуповима од Срба нема ни четири увета, осим на задњем када је моја маленкост из Фонда за медијски плурализам и од акуелног министра за медије и њених помагача из Директоријата за медије добила цијелих 625 евра за годину дана!!

И зашто би онда био скандалозан јучерашњи вербални обрачун новинара “Монитора”  са српским лидерима? Он је за то добијао паре из државног буџета у Милово вријеме, а добија их и данас  када је Мило наводно смијењен и када је ДПС тобож пао. ДПС и његова медијска пракса да преко државног буџета сипа паре на рачуне србофобичних редакција настављена је и даље и у том погледу се ништа није промијенило. Штавише у данашњем Министарству за медије и Директорату за медије свакодневно се брину да се у том правцу нешто не промијени и да случајно нека вељепара не стигне до неког српског медија! Па зашто би онда новинар “Монитора” пазио што прича и како се односи према Србима, када ће и ове године бити награђен као и прошле?

Стога би српски политички представници које је изненадио јучерашњи новинарски вербални обрачун перјанице “Монитора” могли да окрену број Министарства за медије или их посјете и питају шта то раде и зашто редовно финансирају србофобичне медије. Када их већ подржавају могли би да их и обиђу да виде како су, попију кафу и разгледају канцеларије! Било би то лијепо и у складу са разним домаћим и страним агендама да слобода новинарства није да сатанизујеш једну националну групу, него да свима на информативном простору пружиш прилику да кажу шта имају и за шта се боре. Медији које сам поменуо у овом тексту сваки дан саопштавају против кога се боре (против Срба) и за то редовно добијају паре из државног буџета. Да ли се Срби боре за Србе не бих овом приликом започињао причу!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!