Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

Умјесто традиционалне шетње, Унија слободних синдиката овогодишњи 1. мај – Међународни празник рада обиљежиће двочасовном манифестацијом под слоганом “Дан отпора, не одмора” на Тргу независности. Тиме ће и званично почети кампању о реформи стамбене политике и заштите привредних субјеката од националног интереса, наводи се у прилогу ТВЦГ.

Запослени у Црној Гории овај 1. мај очекују у недостојанственим условима. Главни проблеми су и даље рад на црно, неплаћени прековремени сати као и несигурност уговора о раду.

Ивана Михајловић из Уније слободних синдиката истакла је да не чуди што у приватном сектору биљежимо пораст неприхватљивих уговора.

-Само у државној управи гдје се држава појављује као највећи послодавац, имамо армију особа које су ангажоване по несигурним облицима рада, било да је то уговор о дјелу или уговор о привременим и повременим пословима. Када држава као највећи послодавац такву поруку шаље приватном сектору онда и не чуди да у приватном сектору биљежимо пораст овако неприхватљивих уговора, истакла је она.

Зато, из Уније позивају Владу као и власт на локалном нивоу али и све послодавце да покажу пуну посвећеност ефикасној примјени радних и социјалних права.

Свој допринос у том циљу Унија ће дати 1. маја двочасовном манифестацијом на којој ће промовисати резолуције о стамбеној политици и заштите привредних субјеката од националног интереса.

Генерални секретар Уније слободних синдиката Срђа Кековић казао је да овом манифестацијом уствари желе да се приближе грађанима и грађанкама али и укупној јавности Црне Горе, те учине што више видљивијим ове резолуције како би добили додатан порив и подршку на њиховој имплементацији.

Манифестација ће почети сјутра 1. маја у 10 часова на Тргу независности у Подгорици, а првих 500 грађана добиће и пригодне поклоне.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!