Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КАДА МАЛИ ХОЋЕ ДА БУДЕ ВЕЋИ ОД ВЕЛИКОГА, ДРАГАН КРАПОВИЋ: Морамо да побједимо Русију, Србији се превише гледа кроз прсте!

Министар одбране Црне Горе Драган Краповић навео је да евроатланстско подручје није у миру, те да ова ситуација није само изазов за Украјину.

Постоји само један одговор на сва отворена питања а то је да Украјина мора изаћи као побједник и мора бити чврсто подржана. Да би се постигао мир потребно је да се сједне за сто и да се преговара, навео је Краповић.

С друге стране, истиче Краповић, јасно је да се Русија неће повући, чак се њене операције могу и проширити на балтичке земље, Молдавију.

-Уколико се у Украјини попусти, може доћи до агресије ширих размјера. Јасно је да ће рат трајати, тешко је рећи до када. А рекао бих да је лопта у нашем дворишту, односно да смо јединствени по питању подршке, у сваком смислу, навео је министар одбране.

Истакао је да је најважнији је наставак подршке – да се настави политичка, финансијскаи и хуманитарна подршка.

Важно је и јачање војних капацитета, јер тиме би се послала порука Русији да би ширење агресије могло да је кошта, казао је између осталог Краповић.

Наводи и да је регион другачије орјентисан, те да један број земаља не прати спољњу политику, осим у дијелу придруживања Европској унији, као што је Србија.

Такав приступ је био и предуго толерисан од стране западног сијета. Само ако смо сви исто орјентисани може доћи до трајне стабилности на Западном Блкану и у Европи, закључио је Краповић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА, ГЕНОЦИДА И ДРУГЕ ЖРТВЕ ФАШИЗМА, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Памтимо и поштујемо дубоке и болне ране нашег народа!

ГРУ ВЕРЗИЈА: Равногорска вила!

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!