Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

Пише: Игор Дамјановић
Погрешно је правити било какве паралеле између Сребренице и Јасеновца у домаћој јавности и органима законодавне власти. Пред УН то је друга прича, јер ма колико су злочини у Јасеновцу страшни, најстрашнији можда у историји човјечанства, о њима се глобално мало зна. Јасеновац и Сребреница немају ама баш никаквих додирних тачака, по организацији, трајању, ни по структури жртава и њиховом броју, итд. Не перите савјест пред бирачима манипулишући јасеновачким мученицима. Не спајајте људи неспојиво.
Једино што је позитивно, по мени погрешним и бесмисленим предлогом резолуције о Јасеновцу пред Скупштином Црне Горе је што су Хрвати искористили прилику да демонстрирају своју бестидност, а локални плаћеници, агенти утицаја и остали полтрони Запада одсуство чак и елементарних људских и моралних скрупула.
Ако већ хоћете Сребреницу да упоредите са неким злочином почињеном на овом простору што игноришите Зидани Мост. И тамо, као и у Сребреници побједничка војска стријељала је без суда побијеђену. Што о злочину на Зиданом мосту, стријељану заробљених црногорских четника 1945.у Словенији, нема предлога резолуције у Скупштини Црне Горе? Зар cy нам наши рођаци и комшије мање важни од војника Насера Орића?
Штавише, на Зиданом мостy стријељано је најмање 5 пута више зарбољених припадника ЈВУО, него што је стријељано након уласка ВРС у Сребреницу. Како Сребреница мора да буде геноцид, а Зидани Мост не може да буде ни злочин?
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зоима!

БЕЛИ ДВОР: Умјетничка збирка богатија за портрет краља Петра Другог сликара Васе Поморишца!

МИЛИЦА МИТРОВИЋ: Надлежни да се позабаве плажама на Светом Стефану!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!