Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗБЦГ: Оптужница против Мила Божовића политичка, да се одмах пусти из затвора!

Јучерашња одлука Вијећа судија, да врати оптужницу којом је оптужен Мило Божовић, потврда је оног на шта су из коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казивали од самог почетка. Мило Божовић је, подсјећају из ове коалиције, ухапшен 13. априла 2023. године уз невиђену медијску помпу и разапињање како је члан ОКГ – а, и да су докази против њега толико чврсти да ће до подизања оптужнице доћи и прије рока предвиђеног ЗКП – ом.

Међутим, не да није дошло до тога, већ је више него очигледно да се Мило Божовић налази у притвору десет мјесеци на основу описних индиција и полугласина, што потврдјује наш став да поједини специјални државни тужиоци прво хапсе, а онда прикупљају доказе, или их правнички крече за неодрживе оптужнице, наводи се у саопштењу ЗБЦГ.

Тако је Вијеће судија у дијелу оптужнице која се односи на Мила Божовића, наглашавају у саопштењу, констатовало контрадикторност и неодрживост чињеничног описа да је он постао припадник ОКГ 2019. године и да је имао задатак да као посланик и члан Одбора за безбједност и одбрану прикупља информације и користи их за потребе криминалне организације.

Јавности ради, Мило Божовић 2019. године није био посланик у Скупштини Црне Горе, а самим тим ни члан Одбора за безбједност и одбрану, већ је то постао тек у децембру 2020. године. Треба ли подсјећати да је управо Мило Божовић као менаџер општине Будва у љетњим мјесецима 2020. године био хапшен и привођен управо од стране оних људи са којима је оптужен да су заједно формирали криминалну организацију 2019. године. Тако испада да је Мило Божовић 2019. године договорио са Лазовићем, Миловићем, и осталим полицијским службеницима да га годину дана касније физички малтретирају, бацају на плочник испред општине Будва и одређују му мјере тајног надзора и полицијско задржавање, додаје се у саопштењу.

Посебно иритира и чињеница да поступајући тужилац, истакли су из ЗБЦГ, досад није понудио ниједан доказ да је тзв. СКY пин био у посједу Мила Божовића, што додатно указује на неодрживост дијела оптужнице који се односи на њега.

А каква је оптужница најбоље ће показати сљедећи цитат Вијећа судија: „ Дакле, имајући у виду напријед наведено, оптужница не садржи јасне и ваљане разлоге у постојању основане сумње у односу на окривљене, односно не садржи разлоге који би задовољили независног посматрача да вјерује да је одређено лице, конкретно окривљени основано сумњиви да су извршили свако кривично дјело које је предмет оптужбе, оцијенилу суи з ове коалиције.

После ове констације из ЗБЦГ да ванрасправно вијеће Вишег суда укине притвор Милу Божовићу и уз одговарајуће мјере надзора омогући му да се брани са слободе.

-Све друго би, након враћања оптужнице, имало политички мотивисани прогон градоначелника Будве и кршење његових основних грађански права, јер се налази у притвору већ десет мјесеци без потврђене оптужнице. А пошто је рок за исправљање оптужнице два мјесеца, јасно је да би сваки сљедећи дан боравка Мила Божовића у истражном затвору био скандал и груба злоупотреба суда и тужилаштва у поступку који је оптерећен политичком позадином, закључује се у саопштењу коалиције ЗБЦГ.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

“КОШУТА” ИЛИ РАДНИЧКА (НЕ)ПРАВДА: Мило их оставио без посла и плата, а траже од Милојка што им је ДПС одузео!

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!