Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

Предсједник Атлас групе и Универзитета Медитеран др Душко Кнежевић, кога је Велика Британија изручила Црној Гори 30. априла и након саслушања у Вишем суду у Подгорици одређен му једномјесечни притвор, обратио се писмом Владимиру Шћепановићу, начелнику Истражног затвора у Управи за извршење кривичних санкција.  Кнежевић се у писму жали на изузетно лоше услове у истражном затвору у Спужу и затражио је пријем код начелника Шћепановића како би му изнио своје захтјеве у складу са Европском конвенцијом о људским правима (ЕЦХР).

Писмо Душка Кнежевића начелнику Истражног затвора Владимиру Шћепановићу, које је достављено медијима, објављујемо интегрално:

“Поштовани, молим Вас да ми омогућите пријем код Вас, ради изналажења могућности за испуњење мојих захтјева, а који су у у складу са Европском конвенцијом о људским правима.

1) Боравим у изузетно лошим условима у ћелији Д1 на приземљу. Кад су му довели овдје 30. априла увече, у ћелији је био само један кревет, јастук и два чаршава. Све сам ствари држао на поду, нијесам имао ни чашу да попијем воду. Санитарни чвор је у потпуном распаду, даска је разваљена, wц шоља уопште није фиксирана и док сједите постоји опасност да се преврне и да се повриједим. Простор иза решетака према прозору је пун прашине и паучине, што ми изазива алергију. Све то личи на неко напуштено складиште. У ћошку просторије постоји рупа из које вире крпе, од неке канализације или цурења од цијеви које воде ка радијатору.
2) Тражим долазак експерата који раде за Европску комисију и баве се људским правима и затворским условима (Присон Цондитионс), да потврде моје наводе.
Ово треба хитно одобрити ради ЕК и извјештаја о испуњености привремених мјерила – ИБАР.
3) Тражим долазак дипломатског особља из Амбасада Велике Британије у Подгорици, јер сам њихов држављанин. Ово ће урадити и моји адвокати.
4) Молим Вас да ми одобрите посјету његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија. И да контактирате секретара Митрополије на Цетињу.
5) Молим Вас да ми одобрите долазак мојих баристера из Лондона, ради утврђивања обавеза које је Црна Гора преузела пред судом у Лондону и они ће истовремено тражити састанак са Министром правде Андрејом Миловићем, јер је за моју екстрадицију је одговорно Министарство правде, које је захтјев тада потписао министар Зоран Пажин.
6) Молим Вас да омогућите да пређем у собу код Мила Божовића, јер се овдје осјећам клаустрофобично и усамљено, и ноћу спавам под таблетама и будим се често гдје гледам силуете мишева који излазе из рупе на плафону и крећу се до цијеви од централног гријања.
7) Одричем се од затворске хране и тражим да ми породица и пријатељи доносе оброке.
8) Молим да копију ове молбе пренесете ресорном министру Андреју Миловићу.
С поштовањем,
Притвореник:
проф. др Душко Кнежевић,
предсједник Универзитета Медитеран”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!