Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само у функцији “прања” њихове прошлости, већ нечег много озбиљнијег – припреме новог погрома и геноцида над српским народом, првенствено оним западно од Дрине, упозорио је директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.
Мастиловић је указао да је намјера бошњачко-њемачке резолуције то да не буде реаговања свјетске јавности на нове покушаје затирања српског народа на овом простору.

Не треба ни сумњати, имајући у виду историјско искуство, да ће тај покушај неминовно услиједити у будућности, само је питање када – изјавио је Мастиловић Срни.

Према његовим ријечима, да су Њемачка и њени балкански савезници искрено раскрстили са својом нацистичком и фашистичком прошлошћу, онда би у УН сада био предлог резолуције о геноциду који је над српским народом почињен у Другом свјетском рату.

Умјесто тога, подсјећа Мастиловић, у Њемачкој су након Другог свјетског рата објављиване књиге ратних команданата нацистичких дивизија и то оних које су на овом простору починиле најужасније злочине.

– Нажалост, историјско искуство нам говори да од деведесетих година 20. вијека, “Хитлерове сјенке” опет лебде над Балканом – закључио је Мастиловић.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!