Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОСАДНИ ДПС И САТЕЛИТИ: Када они нијесу власт, свијет је у хаосу!

Одборници опозиције у Скупштини Главног града су саопштили да је криза у градској власти на врхунцу, те да су једино рјешење нови избори.

Испред сва три одборничка клуба опозиције саопштавамо да сједница парламента није одржана због недостатка кворума, што је одраз дубоке кризе. Данас имамо потпуно нестабилну политичку ситуацију и у Влади и у државном парламенту и у бројним локалним управама, казао је на конференцији за новинаре шеф Одборничког клуба ДПС-а Андрија Кликовац.

Опозиција, како је додао, није одбила да да кворум ни због каквог договора са новооснованим одборничким клубом, додао је он.

-Желимо да грађани јасно виде ко управља градом. Њих не интересује мишљење и интереси грађана, већ само функције и да задрже квоте унутар администрације. Главни град је у хаосу. Једини начин за превазилажење кризе и у држави и у граду су избори, навео је он.

Јасно је било, каже Милош Машковић из СД-а, да ће раздор у Покрету Европа сад довести до нестабилности у функционисању Главног града.

-Овакво стање нас не радује, након годину рада нове локалне управе ми немамо функционалну власт, бројне установе су у в.д. стању, све је ово доказ несланажења и потпуног хаоса – од упада на пресс конференције до смећа на сваком ћошку града, нагласио је он.

Да не присуствују данашњој сједници, како даље истиче Машковић, из опозиције су одлучили како би показали грађанима да актуелна власт није у стању да одржи нити једну сједницу.

Грађани нијесу добили оно што им је обећавано током кампање. Добили су све супротно од тога. Овој власти је од свега важнији коалициони споразум и опстајање на функцијама, казао је он.

Будимир Мугоша из СДП-а рекао је како се данас показало да су за власт партијски и лични интереси испред свега.

-Будвански синдром се прво пренио на Владу, а онда и на Главни град. Рјешење су избори на оба нивоа, додао је Мугоша.

извор: портал аналитика

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!