Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

У Аустралији је 25. априла одржан још један Анзак деј – дан сећања на све Аустралијанце и њихове савезнике који су учествовали у ратовима или су у њима страдали. Дан је узет по датуму када су се 1915. године трупе из Аустралије и са Новог Зеланда искрцале на Галипоље, у Турској. Од 1960-тих година, на позив аустралијске владе, у свечаном маршу који представља део манифестације учествују и четници генерала Драже Михаиловића. После Другог светског рата више хиљада четничких емиграната нашло је уточиште у Аустралији. Данас у маршу учествује њихово потомство.

Поводом марша централним улицама Мелбурна 25. априла 2024. године, секретар Организације српских четника ”Равна Гора” у Аустралији, Саво Ковачевић, изјавио је за ”Српске новине”:

Фасцинантно је како Срби тако дуго обележавају Дан АНЗАК у Аустралији. Овај дан је важан и Аустралији и Србији због заједничке историје у Првом светском рату и у Другом светском рату. Србија је заиста играла велику улогу у тим ратовима. Срцепарајуће је видети да признање улоге Срба и даље постоји међу њеним савезницима. То је сведочанство о трајним везама скованим у време недаћа и жртвовања. Историја деценијама није била љубазна према генералу Дражи Михаиловићу и његовим четницима, али истина ће увек изаћи на видело. Четници марширају на националној сцени у част нашег палог хероја. Велико хвала Фудбалском клубу ‘Мелбурн Србија’ што је отворио клупске просторије и обезбедио ручак за све који су учествовали у маршу, уз малу лекцију из историје која се односи на значај и везу између Дана АНЗАК и српског народа.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!