Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГОРАН КИКОВИЋ СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Васојевићи вјерни завјету Светог Петра Цетињског!

Предсједник Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине професор историје и писац књиге “Русија и Црна Гора кроз вјекове”,Горан Киковић састао се са амбасадором Руске Федерације у Црној Гори, Њ.Е. Владиславом Маслениковим у Његовој резиденцији. Киковић је овом приликом упитио и лично саучешће поводом недавног терористичког напада у Москви и велику жалост Васојевићког краја за невиним руском народом.Истакао је да се Васојевићи држе последњих ријечи Светог Петра Цетињског свом наследнику Петру Другом Петровићу Његошу: Моли се Богу и држ’ се Русије.

Посебан нагласак стављен је на сарадњи у области културе и активности да се поново у Беранама обнове “Дани Руске културе”, који први пут организовани 2017. године тада на иницијативу Општине Беране и предсједника Скупштине општине Беране Горана Киковића и обнови сарадње Берана и Косттромске области са којом је општина Беране побратим од 2005.године, као и јачање билатералне сарадње са својим институцијама на територији општине Беране. Амбасадор Маслеников је подржао предлоге који су изнесени у разговору и истакао: “Да ће посјетитити општину Беране поводом Дана побједе над фашизмом 9.маја и положити вијенац маршалу Георгију Жукову и побједи руског оружја над Хитлером и као амбасадора у Црној Гори радује ме сваки сусрет са представницима народа Берана посебно са вама господине Киковићу, који сте значајно допринијели да се подигне споменик маршалу Георгију Жукову и јунаку из Васојевића Лексу Саичићу.Као и народу ,који увијек одише пријатељством и поштовањем према Русији, што свједочи о историјским и чврстим везама између наших земаља и наших народа. Упркос званичној политици Црне Горе према Руској Федерацији, осјећам снажну подршку народа Црне Горе према руском народу, што пружа оптимизам за будућност и сарадњу и у сверама културног и економског напретка.

Састанку је поред Киковића присуствовао предсједник скупштине општине Беране Милун Рмушкоји је пренио своје ставове овом приликом руском амбасадору.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!