Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВРАНЕШАНИ СЕ НЕ МИРЕ СА ШЕРБОВИМ ОПТУЖБАМА ЗА ГЕНОЦИД: У Скупштини поднијели Декларацију о помирењу ( Срба и Црногораца, Бошњака, партизана и четника)!

У Скупштини Црне Горе код подпресједника Скупштине Бориса Пејовића, били су данас представници Вранеша код Бијелог Поља Милош Војиновић, Тадија Бошковић, Момо Јоксимовић и Светислав Шестовић.

Разговор је протекао у веома корисној и пријатељској атмосфери. Овом приликом, у Скупштини Црне Горе је предата Декларација о грађанском помирењу Црне Горе, са жељом да ће преовладати разум који води ка помирењу и превазилажењу сукоба из прошлости свих народа и народности који живе у Црној Гори. Нека буде национално, вјерско и политичко измирење, које ће бити основ за бољи живот свих грађана Црне Горе. Помирење и суживот грађана Црне Горе у миру и толеранцији су једини прави пут који треба слиједити. Што не ваља треба одбацити, а резултате рада поштовати. Прошлост оставимо историји, а ми се окренимо раду, просперитету, љепшој и срећнијој будућности-казао је Шестовић.

Додао је да Декларација подразумијева подизање међународног угледа Црне Горе, изградњу правне државе ослобођене терета и злочина из прошлости, изградњу друштва у коме ће се једнако добро осјећати сви њени грађани.

-Без обзира на степен образовања, национално и вјесрко осјећање или политичко опредјељење. Црну Готру која живи у миру и благостању за све наредне генерације. Да се будућа сарадња темељи на платформи политике помирења и превазилажења сукоба из прошлости (срба, црногораца, Турака, бошњака, албанаца, хрвата, бјелаша и зеленаша, партизана и четника), чиме би допринијели стварању услова за национално, вјерско и политичко помирење. То ће бити јавни образац дјеловања, уставни, људски и морални императив, као основ за бољи живот свих грађана Црне Горе-пренио је Шестовић ставове из предате Декларације.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!