Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВЕСНА ПОРУЧИЛА ДАЛИБОРКИ: Када дође вријеме имаћеш шта да објасниш!

Бивша министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић поручила је да су сва рјешења законита и додала да ће кад вријеме прође многи имати штошта да објашњавају.

Из НВО Центар за грађанско образовање саопштили су да је од 140 покренутих поступака због смјена директора васпитно-образовних установа у вријеме мандата Братић, до сада 130 окончано правоснажним пресудама које утврђују незаконитост тих смјена и администрације којом је руководила Братић, док је 10 поступака још у току.

Врло је тешко коментарисати судски поступак и одлуке судова од стране неког ко није учествовао у тим истим поступцима, или још горе коме није дозвољено да буде учесник у поступку. Посебно имајући у виду стање у црногорском судству које је далеко од завидног. Зато чуди несмотреност једне НВО која се неспорно бави политиком да даје било какве коментаре у том правцу, навела је Братић у реаговању.

Она и даље тврди да су сва рјешења законита, и додаје да кад вријеме прође “многи ће имати штошта да објашњавају”.

У овој (и свим другим земљама), припадници свих професија морају да испуњавају одређене услове, критеријуме, пролазе кроз неке (законите) филтере да би се бавили својим послом. Шта квалификује баш ову НВО да се бави само одређеним темама и људима, а неке друге врло јасно и ‘гласно’ заобилази? Шта је, у коначници, квалификује, да се бави било чим, чак и овако селективно како се бави? Ова тема, толико пута експлоатисана, имаће свој судски епилог, као и многе досад покренуте о којима ова НВО ћути кад их изгуби, а то није ријетко, закључила је Братић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ОДЛУКА: Катнић у притвору још два мјесеца!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!