Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за сарадњу са дијаспором Ђорђе Милићевић рекао је да је практично депортован из Хрватске када је покушао да посјети меморијални центар у Јасеновцу, те да је та наредба стигла “са врха”.
Милићевић је рекао да је депортован јуче, након што је разговарао са Србима из Пакленице и Новске у Хрватској о томе како им помоћи, што је у складу са његовим послом, и да није било никакавих политичких памфлета, нити мијешања у унутрашње политичке прилике у Хрватској.

Он је навео да је суштина његове посјете била у складу са обавезом посла који обавља, да разговара са представницима мјесне заједнице Пакленица, у Хрватској, са представницима културно-умјетничког друштва о помоћи ради унапређења живота у локалној заједници.

– Тема је била како помоћи нашим сународницима којих је некада било више од 90 одсто у Новској, а данас има само 12 породица – рекао је Милићевић за телевизију Пинк.

Он је додао да су тада дефинисани одређени циљеви, шта је то што може да се уради и да је убијеђен да ће то бити реализовано.

– Након тога смо се упутили ка меморијалном центру Јасеновац, који је удаљен четири километра. Као човјек и Србин сам хтио да одем и упалим свијеће. Појавило се пет полицијских аутомобила и рекли су ми да се моја посјета ту завршава и да морам да се вратим на гранични прелаз Бајаково или ће ме они до тамо отпратити – рекао је Милићевић.

Он је навео да је практично депортован из Хрватске.

Рекао сам и да ми желимо тамо да положимо цвијеће и упалимо свијеће, без камера, изјава, да се поклоним српским жртвама. Речено ми је да су добили “наредбу са врха”. Питао сам шта то тачно значи. Чак ми је било онемогућено пред самим меморијалним центром изађем из комбија којим сам путовао – рекао је Милићевић.

Он је додао да се није осјећао као штићена личност.

– Свакако ћу доћи у меморијални центар, свакако ћу посјетити Јасеновац – истакао је Милићевић.

извор; ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!