Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!

Пише: Иван Милошевић

Нијесам слушао Мила и Дарка! Бринем о менталној хигијени, научио сам за ових 30 година у новинарству да неке теме треба прескочити и правити се да не постоје. И ту методу примјенио сам на Мила и Дарка. И осјећам да сам због тога ментално здрав и да нијесам оболио у том погледу! 

Међутим, читам Милове медијске помагаче. Они су интересантнији од Мила, копрцају се у мрежи коју им је на главу набацио њихов омиљени вођа и у тим скоро невидљивом интелектуалним решеткама муцају ријечи оправдања и аболирања Вође. Да Мило данас каже да се голи шетамо улицама, јер је лијепо вријеме и да тако доказујемо евроатлантске вриједности, улице би биле пуне голаћа, а међу првима били би ови медијски бранитељи Вође и његове идеје! 

Један од њих јутрос брани Милове визионарске идеје о освети и посвети и тврди да сви знају да је Мило у праву. Каже да је читава црногорска историја заправо историја хајке и да је Мило непогрешиво открио смисао домаће хајке и да због тога нема разлога да се било ко љути. Јуче хајкају ови, сјутра они, прекосјутра ко зна који и тако све хајка до хајке, па ко претекне! А пуна су им уста евроатлантских вриједности, толеранције, разумијевања и саморазумијевања, мултукултуралности, интернационализма и осталих изама. Кад овамо хајка и освета као непрекинута нит домаће историје и наша судбина. По Миловим бранитељима Вођа је само рекао оно што сви виде, а нико неће да каже, да смо друштво хајке и жртве сопствене потјере за другим и истјеривањем правде одомаћеним методама, односно крвним осветама и осталим омразама! 

И сигуран сам да Милови бранитељи не мисле то што пишу, али се мора. Апанаже су ионако отањиле, виде и они да се затвори пуне и да је дошло по њих неко зло вријеме. Нема више да се сви пале на њихове изјаве и излазе на улице, таквих је све мање и остало је само то уже друштво у најужем друштву Вође, а и њих је све мање. Стога и они пишу задње текстове оданости Вођи, као опроштај од своје досадашње каријере и припремају се за далек пут! 

Медијска одбрана Вође сваким даном постаје све тања. Иако су ископани дубоки ровови, изгледа да је нека мутна и чудна вода ровове поплавила и сва нечистоћа, пакост и хајка бившег режима испливава на површину. И Вођа се дави у својим сопственим посљедицама и као неки тег од тоне вуче за собом не само  себе него и све оне који га још увијек воле и дали би за њега главу! 

Паника је завладала на Миловом медијском броду, потпалубље је све више избушено и тражи се све више чамаца за спашавање. И таман на потрагу (хајку) за спасоносним мјестом на чамцу брода који тоне личи ова медијска одбрана Вође и његове освете или посвете. Ко ће се спасити остаје да се види, а до тада медијска одбрана хајке се наставља! Она наизглед као да брани вођу, а можда само жели да завара траг и напусти брод који тоне и дочепа се чамца и обале. Хоће ли их тамо дочекати хајка или слобода мораће медијски самопомагачи омиљеног Вође сами да докуче!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!