Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИЈЕДА НАШЕ ПОЛИТИКЕ: Мило у Бакуу медитира глобално, анализира локално, а ЦГ се чешка!

Пише: Иван Милошевић

Аналитичари ових дана броје разне промашаје нове власти, од кредита до полиције, а далекометни промашај нових наших владара је учешће Мила Ђукановића на Глобалном Баку форуму. Док се у Црној Гори ни након четири године не можемо распетљати са посљедицама 30-годишње власти Мила и његовог ДПС-а, Ђукановић у Бакуу у друштву бивших предсједника држава и осталих функција, медитира о судбини ЕУ, европске вриједности раставља на саставне дјелове и чак савјетује како да се европска заједница спаси и одбрани од малигних спољних и унутрашњих утицаја. Да те она ствар заболи до бола! 

Тридесет година Мило и ДПС су нас развлачили на све стране, од нас узимали и оно што нијесмо имали, претварали нас у робове, затрпавали наметима и вјештачким подјелама, хушкали једне на друге, примјењивали голу силу, хапсили опозиционе посланике и слободне људе, сарађивали са криминалцима и са њима тврдили пазар, довели нас својим глупостима око цркве до ивице грађнског сукоба и никоме ништа. Мило у Бакуу медитира о опстанку свијета, хоће ли преживјети магарци и дивокозе, хоће ли Нил пресушити и хоће ли се Хималаји смањити за метар или два и да ли ће се озонска рупа изнад Јужног пола премјестити на Сјеверни! И све то слушају бивши и садашњи глобални политичари, преносе његове ставове као да су из неке докторске дисертације и понеки чак аплаудира!

Велики диктатор живи као бубрег у лоју и медитира и просипа мудрости у Бакуу и осталом свијету, а његови домаћи пулени, посебно из судског и полицијског врха, крцкају дане у Спужу и друже се у необавезном ћаскању са робијашима. Постоји ли барем један магарац у Црној Гори који не зна да ни Весна Меденица, Веселин Вељовић и остали станари данашњег Спужа, не би у своје вријеме могли ни да доручкују, а да за то не питају Мила! Клањали су му се сваког јутра, слали повјерљиве и неповјерљиве извјештаје, куцали на његова врата да их прими, носили му цвијеће и остале поклоне и као прави Титови ударници, ударнички су одрађивали сваки посао који је имао за њих. Служба великом диктатору била је главна карактеристика у њиховом радном досијеу, породичном и свакодневном животу! И данас они у Спужу, а Мило у Бакуу! И ниједан да процвили над својом тужном судбином и барем за куповину цигара оптужи главног газду! Џаба, прије ће све тајне свога ропства једном човјеку однијети на онај свијет, него што ће рећи слово оптужбе тродеценијске владавине Мила и његовог ДПС-а! 

И због тога ми ова нова власт иде на ганглије и смара ме својим потезима и осталим глупостима. Прво што је требало да уради када се домогла власти је да спроведе правду и да одговорне за тродеценијски политички и остали слом Црне Горе приведе познању права! И можда су се трудили да све остало барем колико толико одраде, али основни постулат за задовољењем правде су заборавили чим су се домогли фотеља. Тродеценијско Милово и ДПС шенлучењи и спрдња са свима нама и израбљивање нашег мозга пада у заборав и сели се у Бакуу и то на глобални форум о утицају малигних кишних глиста на производњу кромпира у Луксембургу и гајењу лозе у Сахари! 

Џаба, нови момци и дјевојке, мислили смо да свиће, али већ четири године никако да се раздани. Притисле магле из Бакуа и Милове и ДПС медитације о европској пропасти. ЕУ ће се можда спасити, али Црној Гори нема спаса када чује шта је ново у Бакуу! 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!