Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БАСТИОН БРОЗА, ЦЕТИЊЕ: Локална управа обнавља старе и планира нове споменике!

Градоначелник Пријестонице Цетиње Никола Ђурашковић састао се са представницима Удружења бораца НОР-а и антифашиста Цетиња. Састанку су присуствовали предсједник УБНОРА Цетиња Борислав Правиловић, потпредсједник УБНОРА Цетиња Жељко Челебић и потпредсједник СУБНОРА Црне Горе Стеван Радуновић.

На састанку је најављено да ће у наредном периоду бити потписан Споразум о сарадњи између УБНОРА и Пријестонице Цетиње. Присутни су предложили заједничке активности које треба спровести, међу којима су подизање споменика у Кошћелама, као и подизање споменика за 49 цетињских хероја.

Đurašković sa Radunovićem

Градоначелник је информисао саговорнике о плану санације споменика на Белведеру и уређењу простора око њега. Градоначелник Ђурашковић је казао да УБНОР игра кључну улогу у очувању антифашистичког насљеђа и промовисању вриједности које су обликовале историју нашег града, због чега ће, како је казао, у Пријестоници Цетиње увијек имати искреног партнера за заједничко дјеловање на плану очувања тековина НОБ-а и идеја антифашизма.

На састанку је договорено да градоначелник формира стручну комисију која ће обићи све споменике на територији Пријестонице Цетиње, направити пресјек стања у којем се налазе и предложити мјере за њихово очување и обнову.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЕУ И НАТО РАМАЗАНИ: Бошњацима из Црне Горе матична држава Босна и Херцеговина!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!