Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОМУНИСТИ НА ЦИЈЕНИ: И на буџету и на Аутобуској станици!

Пише: Иван Милошевић

Задрти комунисти цијене се у Црној Гори! Они из СУБНОРА имају канцеларију у згради републичке владе и редовну државну апанажу, док УБНОР је прије неки дан добио кров над главом на Аутобуској станици у Никшићу! Кажу да његују антифашистичке вриједности! И то кажу у држави и народу гдје није било фашиста, барем не домаћих. Међутим, они већ 80 година од некадашњих четника праве фашисте и у рату и миру боре се против њих. Иако су историја и политичка европска и свјетска пракса одавно потврдили да четници из Другог свјетског рата нијесу били фашисти нити сарадници окупатора, него дио савезничке војске са легално признатом савезничком владом и војним командантима у отаџбини, СУБНОР-овци и УБНОР-овци и даље тврде другачије. Да им нема четника, против којих се и данас боре, не би имали основни разлог за постојање!

А стварна ситуација је потпуно другачија. Европски парламент је поодавно усвојио резолуције о осуди тоталитарних система и забранио њихову пропаганду, Упркос томе СУБНОР и УБНОР и даље јашу на челу комунистичке колоне и тјерају по своме, односно плету по четницима којих више и нема, осим у машти задртих корисника државних канцеларија и простора на аутобуским станицама! 

У Црној Гори има на хиљаде НВО, али ријетко која добија редовну државну апанажу и нове канцеларије. Осим, наравно, СУБНОР-а и УБНОР-а! Сви остали су сурово дискриминисани и осуђени на конкурсе преко којих држава дијели паре за НВО. СУБНОР и УБНОР на тим конкурсима и не учествују, а и што би учествовали када су миљеници како прошле тако и садашње власти и од ње добијају и оно што им не треба! А због чега их бивша и садашња власт пази као очи у глави? Јер откривају нове четнике и прогоне их на сваком кораку! Нико да их приупита што раде залудну работу када данас четника нема и када су задрти комунисти данас постали једна врста кате, односно вјештине борбе против замишљеног непријатеља! 

Тачно 34 године након пада Берлинског зида, након 15 година европских резолуција о осуди тоталитарних идеологија и забрани њихове пропаганде, у Црној Гори комунисти се још увијек баве катама и боре се против замишљених и само њима знанин непријатељима. И за то добијају државну апанажу и канцеларију на Аутобуској станици!

И да ли је случајно што су у Никшићу добили кров над главом баш на Аутобуској станици. Ваљда им је вријеме да ухвате први аутобус и оду далеко одавде, у неку замишљену земљу њиховог сјебаног комунизма, Тита, Сутјеске и Неретве и тамо одморе своје идеје и почину од борбе са четницима коју воде већ пуних 80 година! 

И није овдје проблем у СУБНОР-у и УБНОР-у, него у онима који им данас дају државне апанаже и аутобуске кровове. Ови други као хипнотисани и идеолошки месечари крстаре Црном Гором и настављају борбу против замишљеног непријатеља, односно четника којих нема и који и даље крстаре по словеначким и осталим јамама у које су их бацили идеолошки преци данашњих СУБНОР-оваца и УБНОР-оваца! 

Можда нам је и зато овако како нам је. Лоше и безперспективно и разара нас депресивна какофонија и ментална деструкција. По угледу на СУБНОР и УБНОР и добар дио јавности, посебно из већине владајућих и опозиционих странака и њиховог интелектуалног окружења, бави се идеолошким катама и боре се против погрешног и непостојећег противника. У међувремену на сваком кораку бију битку са стварним невољама и не успијевају да их ријеше!

Црна Гора и даље рађа комунисте, његује их и спрема за школу! Док је тако за СУБНОР и УБНОР нема зиме. Биће их ко на гори листа и са дебелим апанажама биће добро распоређеени по државним кабинетима и аутобуским станицама! И даље ће прогонити четнике, па чак и онда када сахране и посљедњег четника из своје маште, потомци њихови бориће се са њима. И све тако док је Сутјеске и Неретве! 

Боже, помени нас грешне и помогни да истрпимо терор комунизма из државних кабинета и аутобуских станица! Помени и СПАСИ!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

мур24

МУРИНО, 25 ГОДИНА ПОСЛИЈЕ: Прошло је доста времена, неправда према жртвама мора бити исправљена!

павле

АРХИВА: Повратак војводе Павла Ђуришића!

dubrovnik (1)

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

медо8

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!