Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АЛБАНЦИ КУКАЈУ, ПРОГЛАСИЛИ ДАН ЖАЛОСТИ: Дечани добили 24 хектара српске земље!

Схкодран Имерај, председник огранка такозване Лиге историчара Косова „Али Хадри“ у Дечанима, реаговао је након данашње одлуке Аљбина Куртија у вези са имовином манастира Дечани. Имерај је на конференцији за новинаре рекао да је данас “дан жалости за Косовом”, а спровођење ове одлуке назива озбиљним ударом на правни и уставни поредак, преноси Клан Косова

Данас је дан жалости за Косовом. Изненађени смо и веома смо забринути одлуком премијера Косова, Аљбина Куртија, који је затражио од Катастарске агенције Косова да спроведе одлуку Уставног суда за 24 хектара земље у близини манастира Дечане. Спровођење одлуке суда је највећи напад који је направљен на правни и уставни поредак Републике Косово од ступања на снагу косовског устава 2008. године, рекао је Имерај на конференцији за новинаре.

Он је даље рекао да су затражили помоћ адвоката, како би се предмет упутио Суду за људска права у Стразбуру.

Такође, примена закона уставне пресуде за нас у Дечанима је неприхватљива, неправедна, незаконита и неуставна. Примена одлуке Уставног суда о имовини је највећи атак који је учињен на правни и уставни поредак, држављанство и суверенитет Косова. Нећемо престати са нашим напорима и од данас смо затражили помоћ најбољих правника и адвоката како би се ствар решила и припремила у Суду за људска права у Стразбуру, рекао је он.

Подсетимо, терориста Курти данас је био присиљен од стране својих западних газда да врати узурпирану имовину Манастиру Високи Дечани.

извор: Васељенска

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!