Насловна Магазин Зворник: Сјећање на 12-годишњег Слободана Стојановића кога је прије 29 година убила...

Зворник: Сјећање на 12-годишњег Слободана Стојановића кога је прије 29 година убила припадница Армије БИХ!

Служењем помена у порти Храма Светог Ђакона Авакума и полагањем цвијећа и паљењем свијећа на мјесном гробљу у Дрињачи код Зворника, обиљежена је годишњица страдања дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића.
Прије 29 година у зворничком насељу Каменица, Слободана је на звјерски начин убила Елфета Весели, припадница тзв. Армије БиХ.

На данашњи дан 1992. године дјечак Слободан Стојановић мучен је и убијен, само из једног јединог разлога – зато што је био Србин. Посмртни остаци пронађени су у јами у Новом Селу јуна 1993. године. Сахрањена је пар километара даље од мјеста страдања, у Дрињачи, гдје је данас служен парастос.

– Овако нешто не смије никоме и нигдје да се догоди, то је порука нас православних хришћана. Желимо да живимо у миру и да се злочин више никада не понове – рекао је свештеник Мићо Бабић.

За почињен злочин над недужним дјечаком, Суд БиХ осудио је припадницу тзв. Армије БиХ Елфету Весели на само 13 година затвора. Многи други који су допустили иживљавање или и сами учествовали у овом злочину нису кажњени, кажу у Борачкој организацији Зворник.

Тринаест година затвора за убиство дјетета од 12 година је минорна казна… Нисмо задовољни, казна је требало да буде много већа, како се овакав злочин никада не би поновио. Ослобођено је лице које је водиоло Интервентни вод, било командант Патриотске лиге. Он није кажњен по командној одговорности, а према изјавама свједока, био је присутан док је злочин извршаван – рекао је Лазар Ристић, предсједник Борачке организације Зворник.

У нападима тзв. Армије БиХ новембра 1992. највише су страдала села Горња и Доња Каменица. Заробљени су бројни мјештани Срби. Војска Републике Српске ослободила је Каменицу 16. фебруара 1993.

У масовним гробницама пронађена су тијела више десетина убијених Срба. Приликом ексхумације и идентификације утврђено је да су скоро све жртве претходно мучене и убијене на веома свиреп начин.

Најновији чланци

Позадина захтјева за смјену Царевића: Бато ставио тачку на пљачку, Демократе стазама ДПС-а!

Позадина зхтјева за смјеном Бата Царевића, предсједника Општине Будва, налазе се у ДПС правилима по којима се будвански финансијски колач дијелио међу странкама на...

Анализе, црногорски диктатор: Уморан и сам у ектремизму и шовинизму!

Пише: Дејан Ђуровић Актуелни догађаји око устоличења митрополита Јоаникија у потпуности су оголили постојање читаве парадржаве која већ годину дана несметано функционише и на чије...
video

Њемачки посланик: Подржавамо криминалну банду на Косову!

Армин - Паулус Хемпел посланик из њемачке десничарске партије АфД, изазвао је праву буру у Бундестагу говорећи о Косову и саопштавајући да су Албанци...

Рогови у врећи, Демократе и УРА: „Експертска“ политика од четири одсто камен у врату Црне Горе!

Момо Копривица, потпредсједник Демократске Црне Горе, и Милош Конатар, потпредсједник Грађанског покрета УРА, гостовали су у емисији "Начисто" на ТВ Вијести и расправљали о томе да ли...

Тако то раде Срби: Док се на КИМ може само пјешке у Београду промовисана књига Куртијеве супруге!

Док траје напетост на административним прелазима Јариње и Брњак, због одлуке приштинског премијера, у Београду промовисана књига Куртијеве супруге. Реч је о књизи "Идеја слободе...