Насловна Магазин Здравље: Данас стигло 5000 руских вакцина!

Здравље: Данас стигло 5000 руских вакцина!

У Црну Гору је стигла друга пошиљка од још пет хиљада руских Спутњик В вакцина, чиме смо до сада добили десет од уговорених 50 хиљада доза тог произвођача, саопштено је из Владе Црне Горе. Из Владе је саопштено да се током предстојеће седмице, очекује да Црна Гора, добије још двије хиљаде руских вакцина од Србије а како су казали очекује се и информација о термину испоруке прве туре од укупно 84 хиљаде вакцина Астра Зенеке.

Вакцине су на подгоричком аеродрому преузели министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић и државни секретар министарства, Борко Бајић.

До сад је, укупно, у Црну Гору стигло је 42 хиљаде вакцина. Користим прилику да мотивишем грађане и грађанке Црне Горе да се обавезно вакцинишу јер је вакцина потпуно сигурна, ефикасна и безбједна, али истовремено упозоравам да процес вакцинације захтијева одређено вријеме. Неопходно је да се заједнички придржавамо епидемиолошких мјера како бисмо што прије изашли из ситуације у којој се налазимо, поручила је Боровинић Бојовић.

Како је саопштила Влада Црне Горе на свом Твитер налогу ово је друга тура од укупно 50.000 доза које је Влада купила од Русије.

Прошле седмице је у Црну Гору стигло такође 5.000 доза те вакцине.

Сумирано до сад у нашу земљу стигло је 42.000 доза вакцине против Ковида-19. Тај број ће се у наредном периоду константно увећавати, захваљујући интензивним билатералним преговорима Владе Црне Горе, наводи се на Твитеру Владе.

Из Владе је саопштено да Црна Гора ради на проширивању уговора за још 200 хиљада руских вакцина.

Током предстојеће седмице, очекује се да Црна Гора, након почетне донације од двије хиљаде руских вакцина од Србије, добоје још толико.

Најновији чланци

ДПС преко антифашизма до власти: Манипулације Милових носталгичара!

Пише: Славко Фуштић Ових дана актуелна је тема антифашизам. Одређени политички кругови у Црној Гори форсирају ову тему, таман као да је Црна Гора држава...

Лидери ДФ-а незадовољни састанком: Нова влада или избори до краја године!

Након данашњег састанка парламентарне већине лидери ДФ-а Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић су поручили да су незадовољни развојем ситуације и траже нову...

Срби и Кривокапић, заблуде и идеолошке магле: Преко Цетиња, Косјерића до Београда или двије српске матице једног народа!

Пише: Иван Милошевић Овај Здравко постаје проблематичан у сваком погледу. Чим зине, Срби се одмах ухвате за главу и то прије него што чују што...

Награда „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“: Добитник др Бранислав Тодић!

Уметнички савет и жири за доделу ликовних награда „Лонгин“ и „Димитрије Поповић“ за 2021. годину  који је радио у саставу: проф. мр Петар Ђуза, мастер сликарка Маја Тодић и историчар...