Насловна Почетна Здравко ревидирао: Сада предлаже реконструкцију министарстава, али и изборе у мају! Мањинска...

Здравко ревидирао: Сада предлаже реконструкцију министарстава, али и изборе у мају! Мањинска влада превара!

Премијер Здравко Кривокапић рекао је да је мањинска влада, предложена од дијела парламентарних субјеката, превара. Он је казао да маске морају да падну до краја. Навео да ће то бити урађено до 1.марта, и Црна Гора ће видјети ко је ко и какав је. Рјешење је да се, како је указао, прошири рад владе и повећа број министарства. Заложио се за ванредне изборе у мају, заједно са подгоричким, као најпоштеније рјешење.

Црна Гора се налази у неприлици због искључиво политичких лидера који не желе да сносе одговорност а не дозвољавају да стручни појединци преузму одговорност, казао је Кривокапић.

Он је нагласио да су га звали бројни чланови СНП-а, тврдећи да су макар двојица посланика ове странке против овакве, како је рекао, преваре. Премијер је рекао да се ваљда не нада нико да са кадровима ДПС-а у Влади може да дође до неких искорака. Кривокапић тврди да ни не размишља о формирању партије, те да је ова влада у центар интересовања ставила грађане.

Не могу да схватим да неко каже како ће да проба са мањинском владом а ако не прође, она ја остајем до 2024.године. Не схватам то, казао је премијер.

Како је подвукао, он не жели да буде дио проблема, већ рјешења. Навео је да му нико од министара у Влади није отказао сарадњу,и да кључни министри не желе да буду дио мањинске владе.

Премијер је рекао да је мањинска влада исказана са ставовима које су прецизно исказали својевремено Стеван Џаковић, Драго Ђуровић и раније Дарко Пајовић.

Мислим да је сада нормално рјешење оно које даје резултат. Ово се до 1.марта не може ријешити. Треба прерасподијелити буџет, планиран на 12 министарстава. Зар је проблем професор који се залаже за реформе, или предсједник оптуживан за корупцију, навео је Кривокапић.

Премијер је рекао да се ово мора рјешавати на ванредном засједању Скупштине, дакле, прије 1.марта јер у марту почиње редовно засједање Скупштине. Нагласио је да не разумије аргументацију која је јуче понуђена везано за формирање мањинске владе, истичући да грађани не би ништа добили у смислу уштеде и бољег живота. Није конкретно одговорио на питање хоће ли покренути иницијативу за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, имајући у виду да је он као шеф Грађанског покрета УРА предложио да буде формирана мањинска влада.

Сада је ситуација да они који су ме највише критиковали нијесу поднијели иницијативу, већ они који су ме највише хвалили, нагласио је Кривокапић.

Казао је да има изузетну сарадњу са министром финансија Милојком Спајићем, те да је, како је рекао, „практично Марадона у мом тиму“. Први човјек извршне власти казао је да је његова реакција након иступа Абазовића била „срећно ти било, ако је на корист Црне Горе“.

Ја се не љутим ни на кога, навео је премијер.

Он је рекао да грађани не треба да брину, и да свако рјешење које је за њих, треба да буде подржано. Тврди како је за очекивати да ће СНП остати вјеран вриједностима и залагањима свог оснивача, који је однос према ДПС одавно јасно профилисао.

Кривокапић је рекао да је његово писмо јуче достављено Патријаршији Српске православне цркве (СПЦ), као одговор на раније писмо Патријарха Порифирија.

Потписивање уговора зависи од добре воље двије стране, актуелне. легитимне Владе, и СПЦ, коју представља његова светост Патријарх Порфирије, нагласио је Кривокапић.

Предсједник Владе је рекао да, везано за случај откривања пола тоне кокаина у Подгорици, недавна конференција за медије јасно показује како ради Специјално државно тужилаштво.

Погледајте само ту замјену теза. Сјетите се једне изјаве коју је дао покојни предсједник Момир Булатовић још прије 25 година. И тада је била прича о бананама. Ништа се очито није промијенило, само су играчи можда другачији, рекао је Кривокапић.

Он је рекао да држава мора да открије налогодавца везано за шверц, и да су све замјене теза неприхватљиве.

Зар случај ‘Крстовић’ није исти случај ‘Воли’. По чему се разликује то.Тужилаштво се мора довести што прије у ред, у корист свих грађана Црне Горе. То је битка за Црну Гору, рекао је Кривокапић.

Говорећи о поступку Абазовића и је ли знао да ће предложити мањинску владу, он је рекао да није наиван и да је знао шта се дешава. Казао је да је знао за посјету Абазовића и министра спољних послова Ђорђа Радуловића Америци.

Непосредно послије тога, медији се нијесу питали, зашто послије тога иду на исто мјесто два министра ове владе. И послије тога, став Габријела Ескобара да је дата безрезервна подршка овој Влади. Најбољој у историји Црне Горе, јер нећете имати у црногорској историји већи економски раст него за мандата ове владе, навео је Кривокапић.

Како је навео, овој влади се не дозвољава да се размахне.

Ударац понекад дође и са мјеста одакле се то не очекује„, рекао је премијер.

Он је навео да има изузетну сарадњу са министром финансија Милојком Спајићем, који је, како је рекао, сада у САД и сјутра ће се састати са америчким специјалним изаслаником за Балкан Габријелом Ескобаром.

Ја ћу оставку да поднесем кад будем на челу неуспјешне владе, ово сигурно није неуспјешна влада, казао је Кривокапић.

Везано за ауто пут, он је рекао да је саботажа направљена од раније управе Монтепута, која је урадила погрешно много тога, посебно по питању набавке неопходне опреме.

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...