Насловна Почетна Здравко прије и након 30. августа: Хиљаду лица једног лица!

Здравко прије и након 30. августа: Хиљаду лица једног лица!

Пише: Иван Милошевић

На прескоке сам слушао синоћ Здравка, гледам његове интервју таман као оне са Милом. И не знам колико тај човјек има лица и које је право? Ово синоћње није оно током изборне кампање, недостају ти сви битни елементи смјене ДПС-а. Које је право, Здравко, мајке ти, реци, да не одгонетамо и осуђујемо себе што си нам те маске продао онако ни за шта, онако за јефтине паре, зе тек оно да се има за кафу, да се има ујутру за бурек и јогурт! 

Велики вјерник открио је зашто није потписао уговор са СПЦ у Београду. Сметало му да Свети Сава, Свети Петар Цетињски и Свети Василије Острошки, буду вјерски празници! Па, зар и они и нијесу празници и зар се не славе у нероду и то од памтивијека и без обзира на уговоре и предуговоре. Што је то толико  спорно да се озваничи све оно што је већ вјерска пракса и што ће вјерници наставити да славе без обзира да ли Здравко потписао уговор са црквом или не? Каже ли то Здравко да је прослава тих празника антидржавно дјеловање и да ће људи ићи у бајбок уколико прославе те дане након што Здравко потпише уговор? Нешто ми то није јасно, а не вјерујем ни да је Здравку много шта ту јасно, али ухватио се празника као пијан плота и не пушта! Оно друго око имовине нијесам разумио, али сам разумио да су многе јасне ствари, Здравку нејасне и да прије 30. августа није наступао као велики заштитник државе и њеног лика и дјела од 2006. године! Да се прије 30. августа оволико кокотио над државом, а цркву гурао у страну, сумњам да би данас био у прилици да брани државу од цркве. Међутим, Здравку, професору машинства, аполитичном човјеку, стручњаку за квалитет и мегаквализет, вјернику и духовном ђаку наших великих митрополита, данас црква изгледа нешто другачије, као да има неке скривене намјере и антидржавне елементе! Уз то стално доводи у питање изјаву патријарха Порфирија да је у Београд недавно позван да стави потпис на уговор, а не да пије кафу у патријаршиском двору! Кога доведе црква на власт, побогу? Човјека коме су вјерски празници сумњиви?!!!

Прије 30. августа Здравко није толико помињао НАТО, Младића, Караџића, а посебно их није у таквој мјери, ове задње, проглашавао крволоцима и свјетским душманима. Након пола године владе, Здравко је јасан. Све што Запад каже ја потписујем! Да неким чудом открију да је свијет равна плоча, Здравко би и то потписао, без обзира колико се то противило здравом разуму. Државник, по Здравковом резону, не смије ни да има своје мишљење и да га јавно саопштава, него користи научене ЕУ фразе, које ништа не кажу и које су млаћење празне сламе. Међутим, када моћни то кажу, онда је и млаћење празне сламе – државни посао! Уз то Здравко је прилично необавијештен. Новинар „Вијести“ је синоћ саопштио неколико имена за одстрел, односно отказ, јер су се они негдје на фејсбуку похвалили да су Срби, да су и Шиптари народ и тако то и томе слично! „То је недопустиво и одмах ћу сјутра да реагујем“, обећао је Здравко. Поменути сјутра боље и да не долазе на посао, нека остану дома, да уштеде барем за такси или аутобус!

Гдје год окренеш, наиђеш на Здравка са хиљаду лица. Имам утисак да Здравко свако вече има неку духовну објаву и да разговара са вантјелесним и осталим безтјелесним силама и спроводи само себи знан политички програм. По њему, политичке странке те доведу на власт, али ти онда развластиш странке, укинеш их, а њихове представнике привежеш у политичке луке и несметано владаш наредних 48 мјесеци! Генијални Здравко је смислио политичко друштво без политичара, друштвени систем без дјелова друштвеног система, а личне објаве у јутарњим или вечерњим откривењима, прогласио је врхунским политичким приниципом. Уз то, Здравко каже да није политичар иако плату прима за обављање класичног политичког посла – односно управљања унутрашњом и спољном политиком!

Хиљаду лица једног лица који је прије 30. августа радио и причао једно, а данас ради и прича друго, а немјерава да саопшти треће, па четврто, итд…, све док му не досади и добро испрескаче све оне који су му вјеровали! 

Хиљаду лица једног лица=Зравко Кривокапић!

ПС. Оно о припреманом хапшењу је помало смијешно. А можда и није! Ко ће ти га знати је ли хапшење припремано или не, али је сигурно да код Здравко ништа није јасно и да је све, скроз-наскроз, нејасно!

Најновији чланци

Приче неиспричане: Жив је Павић, рекли су му да су сви стријељани, тад је престао да пише!

Наш ђед Павле - Павић Павићевић отишао је једног послератног јутра да тражи свог брата Васа, који је "одступио". У кући на Долима остала је...

Милан Кнежевић: Милојко на челу Здравкових Демохришћана!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 28. августа основати Демохришћанску странку. – Очигледно је да је експертска...
video

Тениске тајне српског Париза: Мистерија Новака Ђоковића!

Пише: Иван Милошевић Ко је Новак Ђоковић? Као да ти је из куће, најближи рођак, знаш га од малих ногу, мислиш да знаш све његове...

Пробудио се премијер: Ђукановић да не изговара ријечи које звуче као пријетње!

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио беспризоран чин скрнављења споменика једном од највећих антифашистичких јунака и симбола отпора Љубу Чупићу, саопштено...