Насловна Почетна Здравко отворио душу: Знам само за експерте и то оне грађанске, за...

Здравко отворио душу: Знам само за експерте и то оне грађанске, за Србе нијесам заинтересован!

Премијер Здравко Кривокапић примио је данас Каирата Абдракхманова, високог комесара ОЕБС-а за националне мањине, који се налази у званичној посјети Црној Гори. Кривокапић је оцијенио посјету врло значајном, поготово због чињенице да се један високи комесар ОЕБС-а за националне мањине, по први пут налази у званичној посјети Црној Гори.

Премијер Кривокапић, званичнику ОЕБС-а упутио је ријечи захвалности и због високих оцјена којима је вредновао складне међуетничке односе у Црној Гори и препознао је као земљу за примјер другим државама региона Западног Балкана.

Предсједник Владе упознао је Абдракхманова да Влада однос са мањинама остварује кроз сарадњу са шест националних мањинских савјета, који се финансирају из буџета, те да у Влади процјењују да њену нарочиту пажњу тренутно заслужује Ромски савјет.

Кривокапић је истакао да Црна Гора, у сложеној глобалној ситуацији изазваној пандемијом ЦОВИД -19, предузима снажне социо–економске и политичке кораке, како би убрзала свој деценијски пут ка ЕУ, као и да је на том путу снажење добросуједских односа и промовисање политика толеранције, дијалога и баланса, један од приоритета Владе на чијем је челу.

-Наша политика се заснива на нултој толеранцији у односу на све врсте дискриминације. Зато је кадрирање у овој Влади спроведено на експертској основи и наше опредјељење је искључиво грађанско, поручио је Кривокапић.

Високи комесар ОЕБС-а, Каират Абдракхманов, изразио је задовољство што је Црна Гора очито и недвосмислено на путу ка ЕУ.

Комесар Абдракхманов казао је да на том путу Црну Гору доживљава као „сјајну звијезду“ и када је у питању однос према мањинама, етничким и вјерским заједницама, те да ОЕБС изражава пуну подршку раду премијера Кривокапића и Владе на чијем је челу.

Високи комесар похвалио је премијерову отвореност за медије и политику мира и толеранције коју промовише и поручио да Црну Гору доживљава као државу од које жели да учи, нарочито када су у фокусу примјери и праксе које се односе на регион Западног Балкана.

Апострофирајући ОЕБС-ов слоган „Да нико не буде изостављен!“, Абдракхманов је истакао да је упознат са најновијим пограмима Владе који имају за циљ социо-економски опоравак Црне Горе.

-Обавијештен сам о Вашим програмима којима желите да привучете стране инвеститоре како би побољшали положај грађана Црне Горе, са акцентом на подршку систему образовања. Подржавам Вас у томе и желим Вам пуно успјеха, поручио је Абдракхманов, поновивши да премијер Кривокапић и Влада Црне Горе, и убудуће, могу да рачунају на пуну подршку ОЕБС-а.

 

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...