Насловна Почетна Здравко и даље има шансу: Страначка подешавања експертске утопије!

Здравко и даље има шансу: Страначка подешавања експертске утопије!

Пише: Иван Милошевић

Добро јутро, Здравко! Гарант да ока нијеси склопио! А и како би? Читава Црна Гора је против тебе! Такозване комите, јадна опозиција и њени још јаднији медији већ пар мјесеци не могу да те смисле, а од јуче по добру те не помињу ни они који су за тебе гласали!

За четири мјесеца наш премијер је успио да уједини Црну Гору против себе! То се до сада није дешавало, па ето данас имамо нову политичку реалност – премијера који се куне да ради за добро грађана, а грађани против њега! И ко је за то крив? По Здравку криви су други, јер његову владу нападају и са лијева и са десна и одозго и одоздо и са леђа и у лице! Пита ли се премијер да није можда за све то сам крив? Сигуран сам да од тог питања задње ноћи ока није склопио! 

Има ли премијер шансу да изађе из овог лонца који је сам довео до кључања? Има ли шансу да прекине агонију нове власти која је тренутно у позицији  бродоломника на пустом острву који чежњиво баца погледе унаоколо очекујући да се у даљини појави прамац брода који ће га вратити међу људе? Има ли премијер шансу да се врати међу људе, посебно међу своје и крене од почетка?

Можда се Здравку неће свидјети да чује, али његова визија експертске владе доживјела је слом. Умјесто да за четири мјесеца смијени или притјера уза зид неке од виђенијих имена ДПС-а који су овај народ ојадили за вијек вјекова и покрене питање њихове кривичне и остале одговорности, он смјењује сопственог министра! И то због чега? Због тога што је рекао оно што сваки нормални Србин у Црној Гори мисли- да у Сребреници није било геноцида! Уз то тај министар је припремио и уподобио закон о слободи вјероисповијести који је све Србе и цркву смирио и испунио њихове захтјеве са литија, који су и довели Здравка на власт! Гдје баш нађе њега да смјењује, а и не помиње министре који су до јуче гласали за ДПС, а и даље сједе под Здравковим скутима, а чежњиво бацају поглед ка предсједничком кабинету и на телефонској вези су са његовим станарима! 

Има премијер шансу, има! Имао је и 31. августа, а то је да окупи лидере владајућих странака које су га довеле на власт и са њима договори реконструкцију владе. Не мора комплетну, али да барем Дритану прикључи још пар потпредсједника, а министарства освјежи новим секретарима и подсекретарима. Какав год влада била, какве год идеологије била, она мора да има подршку у парламенту. У том дому владе се бирају и падају, траже и добијају или им се ускраћује подршка и то је минско поље сваке владе у свијету на којем она полаже тест одговорности или неодговорности!

Здавко Кривокапић је покушао грчку утопијску политичку варијанту да државом владају најмудрији. Након четири мјесеца његова визија довела га је до тога да је сам самцит на стрелишту и да га сви стријелци гађају са свих страна! 

Да преживи Здравко Кривокапић, а и сви ми којима је на памети да се ДПС више никад не врати на власт, потребна је једна обична реконструкција владе у складу са изборним резултатима. Та једначина нема нити једну непознату, рјешива је одмах чим се дефинише и ваљда је премијеру као машинском инжињеру то јасно. Уколико није, сам је крив!

ПС. Забољело је Србе изједначавање са разулареним присталицама ДПС-а, такозваним комитама и патриотама. Није то исто, премијеру, није! Уколико Здравку ни то није јасно, па ко је онда он и ко смо онда ми када смо њега довели ту гдје је данас?

 

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...