Насловна Почетна ЗБЦГ О БОЈКОТУ ПОПИСА: Мило воли ЦГ само као приватну државу!

ЗБЦГ О БОЈКОТУ ПОПИСА: Мило воли ЦГ само као приватну државу!

Након данашње одлуке Демократске партије социјалиста да позове своје чланство на бојкот пописа, сматрали смо за сходно да их подсјетимо како су увијек говорили да је за њих држава Црна Гора све и да јој безусловно вјерују. Господо из ДПС-а, ко вјерује у државу, вјерује и у пописе становништва те државе, саопштено је из Коалиције За будућност Црне Горе.

Ккао су навели, ДПС прихвата пописе становништва, једино и искључиво, уколико су они на власти или уколико су они организатори истог. Сви други пописи за њих су „освајачки и великосрпски“.

Ако већ толико, колико ових дана саопштава, ДПС воли Црну Гору, требало би да каже својим присталицама да бојкотом пописа бојкотујују сопствену државу, да је бојкотом пописа становништва слабе, јер јој онемогућавају да сазна од чега је саткана, ко у њој живи, како живе и на крају, колико је становника, управо због њихове владавине, напустило Црну Гору и отишло у бијели свијет, трбухом за крухом, додају у саопштењу.

Из Коалиције ЗБЦГ питају, зар се ДПС, који је уз „Оду радости“ најављивао европску будућност Црне Горе, сада уз „посмртни марш“ одриче Европе, јер управо овај попис ће бити спроведен по европским стандардима, што је рекао и сам Еуростат.

Уколико они сматрају да знају боље од Еуростата и ако нису задовољни чињеницом да је Еуростат децидно саопштио да је Монстат потпуно спреман да независно спроведе попис, за разлику од 2003. и 2011, било би поштено да макар кажу шта у методологији пописа коју је доставио Монстат није европски и на који начин то треба поправити, истичу из ЗБЦГ.

Они наводе да је, ДПС-у изговор да попис неће бити довољно контролисан, али упорно одбија да од Монстата тражи да се његовим представницима омогуће механизми контроле. То су могли тражити још у децембру 2022. године, када је њихов предсједник Мило Ђукановић потписао закон о попису.

Могли су тражити механизме контроле и у јуну 2023. године, када је Монстат саопштио да ће се попис одржати од 1. до 15. новембра. Могли су, али нису, казали су у саопштењу.

Према њиховој оцјени, јасно је свим грађанима Црне Горе да су све ово изговори и да је једини разлог бојкота пописа настављање радикализације Црне Горе од стране Мила Ђукановића. Оно што треба учинити кристално јасним за све који позивају на бојкот – онај ко позива на активности против закона, ради против своје државе.

Наша коалиција, у име грађана, пита – да ли ће ДПС и њихови сателити, сносити одговорности које носи бојкот пописа, прије свега кривичне пријаве и новчане казне које ће неминовно добити грађани који их послушају? Мило Ђукановић заправо не признаје Црну Гору као независну државу. Он је признаје само као свој приватни феуд, у којој је само он „краљ“. Сада када је таква идеја далека прошлост и када су грађани Црне Горе слободу удахнули пуним плућима, он хоће да све сруши и побјегне. Наравно, то му неће поћи за руком, закључују у саопштењу.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...