Насловна Политика Жалосни Дритан: Абазовићева политика није од овога свијета!

Жалосни Дритан: Абазовићева политика није од овога свијета!

Платформа Демократског фронта (ДФ) за излазак из политичке кризе је већ виђен документ, у којем нема ништа ново, оцијенио је потпредсједник Владе и лидер Грађанског покрета УРА, Дритан Абазовић.

Абазовић је новинарима поручио да Демократска Црна Гора треба да одлучи да ли им је ближа УРА или ДФ.

-Разумијем да људи у Црној Гори имају велика очекивања. Имали су велика очекивања од платформе ДФ-а и на крају се испоставило да је то нешто што је већ нуђено. Никакав новитет нијесам примијетио– рекао је Абазовић.

Он је, на питање да ли има амбицију да буде премијер, навео да нема тих амбиција.

Немам амбицију да будем премијер али имам амбицију да помогнем Црној Гори да изађе из овог стања у којем је сада, а које није добро за наш европски пут. Наши потези неће бити на штету европског пута државе– рекао је Абазовић.

Он је поручио да они који желе да тај пут опструирају, не могу имати партнера у Грађанском покрету УРА. Како је оцијенио, врло је могуће да, због односа у парламентарној већини, Црна Гора уђе у наредну годину без буџета.

Имате врло парадоксалну ситуацију, прво ДФ најављује да неће да гласа за буџет, а онда кажу да ће га изгласати, ако се деси реконструкција. Значи, буџет је добар ако су они у влади– рекао је Абазовић.

Таква логика, како је додао, не даје могућност црногорском друштву да напредује.

Треба ли да усвојимо Тужилачки савјет због владавине права или због нечије политичке партиципације?- казао је Абазовић.

Упитан да ли је тренутно реалније формирање нове владе или опстанак постојеће, Абазовић је навео да влада ради у капацитету у којем је радила и раније.

Влада ни раније није имала баш изражену подршку ове већине, али људи обављају своје обавезе и ја сам задовољан. Доћи ћемо до изгласавања буџета и видјећемо да ли има искристалисане већине– рекао је Абазовић.

Он је навео да, у случају да таква већина не постоји, треба тражити нова рјешења.

Ја од рјешења не бјежим и апсолутно не постоји рјешење које треба избјегавати. Овдје смо због грађана, ако смо ту због њих, морамо да имамо већину која ће да стане иза законских рјешења– рекао је Абазовић.

Он је навео да је модел успостављен 30. августа, и да је тај модел помогао да Црна Гора има транзициони пут.

Влада, како сматра, треба да настави да ради у пуном капацитету.

Ко може да оствари већину, нека је оствари. Ако Демократе и ДФ могу да нађу замјену УРА-и нека то ураде. Међутим, немају идеје и контакте и то је проблем, рекао је Абазовић.

Абазовић је, упитан да прокоментарише изјаву предсједника Скупштине Алексе Бечића о захлађењу односа између њих двојице, навео да се код њега није ништа промијенило

а га и даље сматрам пријатељем, али поштујем свачије мишљење– навео је Абазовић

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...