Насловна Политика "За спас Зете": Блокирамо магистралу, посланике држимо за ријеч!

„За спас Зете“: Блокирамо магистралу, посланике држимо за ријеч!

Из одбора За спас Зете саоштили су да су у разговору са политичким субјектима од представника Демократа, ДФ-а, Праве ЦГ, ПЗП-а и СНП-а добили подршку у остварењу њихових захтјева кроз прихватање предложеног амандмаског дјеловања, али ће како кажу превентивно блокирати саобраћајницу Подгорица – Бар како би послали поруку посланицима да одрже ријеч.

-Од стране посланичког клуба СДП-ЛП нисмо добили коначан став, осим да ће посланици који дјелују испред овог клуба бити упознати са нашим захтјевима, након чега ће формирати коначан став по питању предложених амандмана, наводи се у саопштењу.

Како додају, од стране посланичког клуба СД добијен је договор да је из њиховог угла прихватљиво све што буду договорили са предлагачима закона.

-Од представника клуба посланика „Црно на бијело“ (УРА) није добијен јасан одговор током трајања састанка, док је неколико сати након одржаног састанка премијер Абазовић, лидер овог покрета, изјавио да ће ићи са предлогом амандмана везано за територијалну организацију саме општине, како би се нашло компромисно решење и изашло у сусрет грађанима Зете, саопштенон је из овог одбора.

Како кажу, с обзиром на све наведено, „можемо констатовати да ће се наш глас чути у Скупштини преко посланика од којих смо добили подршку, а како ствари стоје, надамо се и уважити кроз најављено амандманско дјеловање које обухвата насеља будуће општине Зета, претходно дефинисана у Декларацији за заштиту интереса Зете“.

Како објашњавају, иако се законски, комплетан процес коначног разграничења општине спроводи тек након што нова општина регулише свој статус, „сматрамо да најављено амандманско дјеловање у приличној мјери поправља почетну позицију будуће општине Зета у том процесу, и представља добру основу за наша даља заједничка дјеловања“.

Поручили су да ће сходно дешавањима у Скупштини, грађани Зете данас правовремено и превентивно реаговати блокирањем саобраћајнице у Зети, како би на тај начин послали одлучну поруку посланицима, да одрже дате ријечи и уваже захтјеве грађана Зете!

У супротном, потрудићемо се да оне који то не ураде, као грађани потпуно искључимо из будућег политичког дјеловања у Зети!, закључено је у саопштењу.

На дневном реду данашњег ванредног скупштинског засиједања су, између осталог, измјене закона о територијалној организацији Црне Горе и Главном граду којим је предвиђено оснивање Зете као самосталне општине.

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...