Насловна Политика "За спас Зете": Блокирамо магистралу, посланике држимо за ријеч!

„За спас Зете“: Блокирамо магистралу, посланике држимо за ријеч!

Из одбора За спас Зете саоштили су да су у разговору са политичким субјектима од представника Демократа, ДФ-а, Праве ЦГ, ПЗП-а и СНП-а добили подршку у остварењу њихових захтјева кроз прихватање предложеног амандмаског дјеловања, али ће како кажу превентивно блокирати саобраћајницу Подгорица – Бар како би послали поруку посланицима да одрже ријеч.

-Од стране посланичког клуба СДП-ЛП нисмо добили коначан став, осим да ће посланици који дјелују испред овог клуба бити упознати са нашим захтјевима, након чега ће формирати коначан став по питању предложених амандмана, наводи се у саопштењу.

Како додају, од стране посланичког клуба СД добијен је договор да је из њиховог угла прихватљиво све што буду договорили са предлагачима закона.

-Од представника клуба посланика „Црно на бијело“ (УРА) није добијен јасан одговор током трајања састанка, док је неколико сати након одржаног састанка премијер Абазовић, лидер овог покрета, изјавио да ће ићи са предлогом амандмана везано за територијалну организацију саме општине, како би се нашло компромисно решење и изашло у сусрет грађанима Зете, саопштенон је из овог одбора.

Како кажу, с обзиром на све наведено, „можемо констатовати да ће се наш глас чути у Скупштини преко посланика од којих смо добили подршку, а како ствари стоје, надамо се и уважити кроз најављено амандманско дјеловање које обухвата насеља будуће општине Зета, претходно дефинисана у Декларацији за заштиту интереса Зете“.

Како објашњавају, иако се законски, комплетан процес коначног разграничења општине спроводи тек након што нова општина регулише свој статус, „сматрамо да најављено амандманско дјеловање у приличној мјери поправља почетну позицију будуће општине Зета у том процесу, и представља добру основу за наша даља заједничка дјеловања“.

Поручили су да ће сходно дешавањима у Скупштини, грађани Зете данас правовремено и превентивно реаговати блокирањем саобраћајнице у Зети, како би на тај начин послали одлучну поруку посланицима, да одрже дате ријечи и уваже захтјеве грађана Зете!

У супротном, потрудићемо се да оне који то не ураде, као грађани потпуно искључимо из будућег политичког дјеловања у Зети!, закључено је у саопштењу.

На дневном реду данашњег ванредног скупштинског засиједања су, између осталог, измјене закона о територијалној организацији Црне Горе и Главном граду којим је предвиђено оснивање Зете као самосталне општине.

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...