Насловна Магазин Врхунац америчке шизофреније!

Врхунац америчке шизофреније!

Ако би се доследно читало слово америчке уредбе о кажњавању балканских политичара и јавних личности, списак санкционисаних би био велико изненађење за цео свет. На њему би се нашла већина вашингтонских партнера који, из уверења или за доларе, спроводе циљеве Беле куће годинама и деценијама.

Баш пред пут у Европу, ваљда да би надоместио недостатак природног ауторитета, председник Америке Џозеф Бајден потписао је уредбу донету још 2001. године којом се проширују казне за непослушне на Западном Балкану.

Суштина је да Бајден налаже санкционисање сваке особе за коју се утврди да је на било који начин угрозила мир и безбедност или територијални интегритет било ког подручја или државе на Западном Балкану.

А новом уредбом су укључени и сви који крше споразуме о регионалној безбедности, па се тако апострофирају и Дејтонски споразум за БиХ и Резолуција 12 44 за Косово и Метохију.

Значи, правила су јасна и сада их је потребно само примењивати.

Списак лидера за Бајденове санкције

Пошто територија ниједне друге балканске државе није угрожена, неопходно је најпре, по Бајденовој уредби, да се санкционишу сви који су нарушили територијални интегритет Србије.

Да набројимо само неке:

Сви регионални лидери и политичари који су признали независно Косово и раде на афирмацији те једностране независности.
Све вође косовских Албанаца који су бесправно и насилно откинули део Србије и који данас заступају политику да је непризнато Косово – независно.
Сви НВО војници у Србији и на Балкану који, плаћени и од бројних западних фондова, промовишу и на сваком кораку афирмишу распарчавање Србије и лажну државу Косово.
Списак за санкције ту се не исцрпљује. Неопходно је, на основу америчке уредбе, казнити и оне који су рушили Резолуцију 12 44.

А то су, поред оних који признају независно Косово, између осталог и:

Сви балкански политичари и лидери који се активно противе повратку до 1000 српских војника и полицајаца на Косово и Метохију.
Сви који, грубо газећи Резолуцију 12 44 формирају или подржавају такозвану војску Косова на насилно одвојеном делу територије Србије.
Сви који су, јавно или прећутно, подржали етничко чишћење Срба са Косова, затирање њихове верске и културне суштине и окончање дијалога Београда и Приштине кидајући све везе са Резолуцијом 12 44.
Ни то није све.

Жигом америчких санкција морају се обележити сви који руше или су већ згазили слово и суштину Дејтонског мировног споразума за Босну и Херцеговину.

А то су и:

Сви сарајевски и балкански лидери, политичари и јавне личности који су помагали и подстрекивали гашење дејтонских надлежности Републике Српске, а то чине и данас.
Сви јавни делатници који се отворено или прикривено залажу за фактички престанак постојања Републике Српске и за унитарну Босну.
Сви који инсталирају и подржавају Високог представника за БиХ иако се он бира мимо сагласности неопходних актера и кршењем Анекса 10 Дејтонског споразума.
Америка превазилази саму себе

Значи, Американци би за дан могли да саставе импозантан списак имена балканских лидера који аутоматски заслужују санкције.

Наравно, то се неће десити.

Овога пута, Америка ће превазићи чак и саму себе у односима према нашем региону. Достићи ће сам врхунац политичке шизофреније. Замениће тезе преко граница надреализма.

Једноставно, све оне који доследно поштују Резолуцију 12 44, Дејтонски споразум и територијални интегритет признатих држава, прогласиће за кршитеље.

И обрнуто, оне који подржавају бесправно цепање државе и гажење свих споразума, промовисаће у заштитнике мира и стабилности.

А онда је свима лако да погоде ко ће се поново наћи на списку за нове америчке санкције, а ко не.

Срећом, овакав невиђени степен хипокризије говори искључиво о томе да америчка политика на Балкану достиже фазу галопирајућег бесмисла.

И да на Бајденове санкције које је спаковао у пртљаг за Европу може да се гледа не са страхом већ са подсмехом.

Извор: Спутњик

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...