Насловна Вијести Хроника "Воли" као ДПС ништа није крив: Подмећу нам сумњиве банане, а ми...

„Воли“ као ДПС ништа није крив: Подмећу нам сумњиве банане, а ми радимо сјајно!

Саопштење менаџмента компаније Воли преносимо интегрално:

Компанија Воли, која је у власништву Драгана Бокана и Европске банке за обнову и развој, више од четврт вијека ужива углед законитог и друштвено одговорног пословања у Црној Гори, пословне репутације коју препознаје и признаје бизнис заједница Европе.

Као што је познато суочили смо се са неочекиваним и шокантним инцидентом у вези са сумњивом пошиљком доспјелом у ЛДЦ Воли. Искуство је показало да када су у питању конкретно банане, увијек постоји велики ризик да се са пошиљкама робе намијењене нашој дјелатности нађе напуштена роба сумњиве супстанце и веома смо свјесни велике и отворене могућности злоупотребе пошиљки, а самим тим и врло предострожни.

Из тог разлога се од 2018. године обраћамо континуирано свим надлежним органима тј. Управи прихода и царина, Управи полиције, као и МУП-у, Слободној зони Луке Бар, као и Царинарници ПЈ Подгорица, са захтијевима да се преконтролише и изврши додатно скенирање робе о трошку компаније Воли. Наставићемо да шаљемо прецизне информације и тражимо детаљну анализу, док се не буду створили услови да будемо заштићени од сличних ситуација и могућности подметања нашој компанији, у жељи да унаприједимо сарадњу са надлежним органима с заједничким циљем, за добробит компаније Воли и грађана Црне Горе.

У име Управе компаније, честитамо нашим запосленима који су показали личну и професионалну одговорност, савјесно обављање радних задатака и доследно поштовање етичких норми, а исте ће Компанија адекватно наградити.

Овим путем поздрављамо активност Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења, Управе полиције, Управи прихода и царина и честитамо им на високом нивоу професионалности и на брзој и ефикасној акцији и законски спроведеном поступку у којем су утврђене све релевантне чињенице које се односе на овај случај.

Хвала и већини црногорских медија који су на професионалан и објективан начин информисали јавност што није био случај са дијелом црногорских и регионалних медија.

За нас као привредно друштво које послује готово три деценије, највећег послодавца у Црној Гори, највећег пољопривредног произвођача у Црној Гори, компанију од великог привредног значаја, чији су пословни принципи од првог дана постављени у складу са строгим етичким нормама, све ово представља још један изазов из којег смо много научили и из којег излазимо још више уједињени, компактнији и спремнији за неочекиване ситуације на које велика привредна друштва широм свијета нису имуна.

Штета која нам је учињена у покушајима да се наруши репутација Компаније, јавни позиви на линч и стигматизација, од оних који су дужни да се понашају супротно показаном, занемарљива је у односу на чињеницу да смо показали да смо одговоран, организован и легалан систем.

Хвала потрошачима, Привредној комори и Црногорском удружењу послодаваца (ЦУП), комплетној привреди, пословним партнерима и пријатељима на исказаној подршци протеклих дана и повјерењу које смо још једном оправдали.

Најновији чланци

Отказано традиционално пливање за Богојављенским крстом у Подгорици

Црквена општина подгоричка Митрополије црногорско-приморске саопштила је данас да ће, због тешке епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона и неколико хиљада обољелих у Црној Гори,...

Управа храма Христовог васкрсења: Вандализам никоме није добро донио!

Саопштење управе Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици Порука непримјерене садржине исписана је на цркви Вазнесења Господњег поред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Старјешина Саборног...

Владимир Мартиновић, Демократе: Мањинска влада понуда за сарадњу с ДПС-ом!

Мањинска влада, коју је посланицима јуче предложила коалиција Црно на бијело као модел изласка из политичке кризе, понуда је за сарадњу ДПС-у, сматра потпредсједник...

Здравко ревидирао: Сада предлаже реконструкцију министарстава, али и изборе у мају! Мањинска влада превара!

Премијер Здравко Кривокапић рекао је да је мањинска влада, предложена од дијела парламентарних субјеката, превара. Он је казао да маске морају да падну до...

Клацкалице и политички мачори: УРА фатална за Србе или Србима само Србин помаже!

Пише: Иван Милошевић Мале странке, барем оне које су у парламенту, већином су антисрпске. Има их прегршт у данашњој опозицији, има их и у позицији,...