Насловна Вијести Хроника "Воли" као ДПС ништа није крив: Подмећу нам сумњиве банане, а ми...

„Воли“ као ДПС ништа није крив: Подмећу нам сумњиве банане, а ми радимо сјајно!

Саопштење менаџмента компаније Воли преносимо интегрално:

Компанија Воли, која је у власништву Драгана Бокана и Европске банке за обнову и развој, више од четврт вијека ужива углед законитог и друштвено одговорног пословања у Црној Гори, пословне репутације коју препознаје и признаје бизнис заједница Европе.

Као што је познато суочили смо се са неочекиваним и шокантним инцидентом у вези са сумњивом пошиљком доспјелом у ЛДЦ Воли. Искуство је показало да када су у питању конкретно банане, увијек постоји велики ризик да се са пошиљкама робе намијењене нашој дјелатности нађе напуштена роба сумњиве супстанце и веома смо свјесни велике и отворене могућности злоупотребе пошиљки, а самим тим и врло предострожни.

Из тог разлога се од 2018. године обраћамо континуирано свим надлежним органима тј. Управи прихода и царина, Управи полиције, као и МУП-у, Слободној зони Луке Бар, као и Царинарници ПЈ Подгорица, са захтијевима да се преконтролише и изврши додатно скенирање робе о трошку компаније Воли. Наставићемо да шаљемо прецизне информације и тражимо детаљну анализу, док се не буду створили услови да будемо заштићени од сличних ситуација и могућности подметања нашој компанији, у жељи да унаприједимо сарадњу са надлежним органима с заједничким циљем, за добробит компаније Воли и грађана Црне Горе.

У име Управе компаније, честитамо нашим запосленима који су показали личну и професионалну одговорност, савјесно обављање радних задатака и доследно поштовање етичких норми, а исте ће Компанија адекватно наградити.

Овим путем поздрављамо активност Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења, Управе полиције, Управи прихода и царина и честитамо им на високом нивоу професионалности и на брзој и ефикасној акцији и законски спроведеном поступку у којем су утврђене све релевантне чињенице које се односе на овај случај.

Хвала и већини црногорских медија који су на професионалан и објективан начин информисали јавност што није био случај са дијелом црногорских и регионалних медија.

За нас као привредно друштво које послује готово три деценије, највећег послодавца у Црној Гори, највећег пољопривредног произвођача у Црној Гори, компанију од великог привредног значаја, чији су пословни принципи од првог дана постављени у складу са строгим етичким нормама, све ово представља још један изазов из којег смо много научили и из којег излазимо још више уједињени, компактнији и спремнији за неочекиване ситуације на које велика привредна друштва широм свијета нису имуна.

Штета која нам је учињена у покушајима да се наруши репутација Компаније, јавни позиви на линч и стигматизација, од оних који су дужни да се понашају супротно показаном, занемарљива је у односу на чињеницу да смо показали да смо одговоран, организован и легалан систем.

Хвала потрошачима, Привредној комори и Црногорском удружењу послодаваца (ЦУП), комплетној привреди, пословним партнерима и пријатељима на исказаној подршци протеклих дана и повјерењу које смо још једном оправдали.

Најновији чланци

Владан Раичевић (ДФ): Дритан неће пасти!

Мислим да Влада 19. августа ипак неће изгубити повјерење. Један од највећих разлога за то је што извршну власт провјерава тренутно највећи губитник на...

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић Јуче "Побједа", данас "Вијести" и "ЦДМ". Кажу - нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема - скуп у Горњем Заостру,...

Управа полиције: Реговали након три минута, испалили око 20 метака!

Управа полиције поново се огласила поводом трагичног догађаја на Цеињу. Тврде да су на лицу мјеста били за три минута, да овим хитиним активностима...

Када предсједнику пишу: Телегрaм non grata!

На адресу кабинета Предсједника Црне Горе данас је достављено писмо предсједника Републике Србије Александра Вучића упућено предсједнику Ђукановићу поводом несреће на Цетињу у којој...

Херцег Нови: Патријарх Порфирије у манастиру Савина!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао јуче, на празник Светих Макавеја Светој Литургији у манастиру Савина. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира...